Bir grup İzmirli en son "Yarı çıplak semazen gösterisi" ile gündeme gelen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesini protesto ederek başkanlık binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

İzmir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Gala'da, belden yukarısı çıplak bir dansçının semazen temalı dans gösterisi yapmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

"MEVLANA'NIN TORUNLARI OLARAK BU  TUNÇ SOYER'İ KINIYORUZ"

Avukat Yakup Gülcan Başkanlık binası önünde basın bildirisi okuyarak "Sayın Tunç SOYER’in bilhassa şuan güncel olan Hazreti Mevlana’nın ve onun aziz hatıratına karşı yaptığı bu çirkin faaliyeti başta olmak üzere milletimizin milli ve manevi değerlerine karşı giriştiği söylem ve eylemleri nedeniyle; başta Mevlana torunu olan biz, İzmir’de yaşayan Konyalı ve Beyşehirli hemşehriler olmak üzere milli ve manevi değerlere kıymet veren bizler Sayın Tunç Soyer’i şiddetle kınıyor, bu vesile ile de protestomuzun daha iyi ve somut idrak olunması için bu siyah çelenki Başkanlık binası önüne bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

Malumunuz olduğu üzere 10 Eylül 2021 günü İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde icra olunan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesinde yarı çıplak bir dansçının tasavvuf müziği eşliğinde, semazen kıyafetleri ve figürleriyle dans gösterisi yapılmıştı.

Bu dans gösterisi, hangi açıdan bakarsak bakalım, sanatsal bir faaliyet değil; Anadolu’muzun temel yapı taşlarından birisi olan, milletimizin çok büyük bir değerlerinden birisi olan Hazreti Mevlânâ’nın aziz hatırasına ve öğretilerine, onun öncülüğü ile 700 yıldır süregelen Mevlevilik düsturuna ve UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine girmiş olan sema kültürüne aykırı, tağşiş edici sinsi ve riskli bir dezenformasyon eylemidir. Bu nedenle yarıçıplak bir dansçının yaptığı bu gösterinin başlangıcında, semazen kıyafetlerine benzer şekilde giyinmiş bir şekilde dansa başlanmış, sonrasında başında mezar taşını simgeleyen sikkeye benzer başlığı, üzerinde kabri simgeleyen gömlek benzeri kıyafeti bir striptizci gibi çıkarıp atarak ve Mevlana hazretlerini simgeleyen kırmızı renkteki etek ile sema figürlerine benzer icra edilen bu sözde dansın maksadı; toplumsal değer yargılarını bertaraf etme, tağşiş ve tahrif etme uğraşından başka bir şey değildir.

Yine bilindiği üzer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli bir makamı işgal etmekte olan Sayın Tunç SOYER’ın mitolojik isimler başta olmak üzere, Yunan kültürüne olan düşkünlüğü de barizdir. Göreve başladığı günden itibaren, Kadifekale Pazar Yerine “Pagos”, pasaporta getirilen yüzer iskeleye “Agamemnon” isimlerini verdiğini, İzmir’e ayrı bayrak ve para konuşmaları ve çabaları içine girmiş olduğunu geçmiş dönemlerde hep beraber gördük. Ülkemiz için ve bilhassa İzmir için çok önemli bir gün olan İzmir’imizin Yunan İşgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül kutlama etkinliklerinde; canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi, bizim kültürümüze uygun etkinliklerle yâd etmek yerine; 1919 tarihinde ülkemizi işgal etmiş olan ve Anadolu’ya adım attığımız ilk günden itibaren 1000 yıldır, bizi Anadolu’dan atma emellerini taşıyan ve haçlı seferleri başta olmak üzere her fırsatta her türlü eylem ve tavrı sergiyelen, Avrupa devletlerinin kültürlerine uygun şekilde vals gösterilerini yaptırarak, şehit ve gazilerimizin de aziz hatırasına saygısızlık yapılmasına yol açan, yine Sayın Tunç SOYER’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının sütunlarını LGBT renklerine boyatan yine Sayın Tunç SOYER’dir.

Geçtiğimiz tarihlerde hain terör örgütü pkk nın Sur ve Cizre başta olmak üzere pekçok şehirde kalkıştıkları çukur eylemlerine ve hain terör örgütüne yakın destek verdikleri için görevden alınarak yerlerine kayyum atanan sözde belediye başkanlarına sahip çıkmaya çalışan ve onlar için gözyaşı döküp, ağlayan yine Sayın Tunç SOYER’dir.

Gelinen bu noktada Sayın Tunç SOYER’in enerjisini ve mesaisini artık Güzel İzmir’imizde kronik bir sorun halini alan Trafik ve Ulaşım sorununa, Lağım kokusuna, her yağmur yağdığında hasıl olan su baskınlarına, köstebek yuvası halini almış yollara, aşırı pahalı İzsu faturalarına vs asıl görevi olan İzmir’imizin sorunlarına hasretmesini istiyoruz. Sayın Tunç SOYER’in bilhassa şuan güncel olan Hazreti Mevlana’nın ve onun aziz hatıratına karşı yaptığı bu çirkin faaliyeti başta olmak üzere milletimizin milli ve manevi değerlerine karşı giriştiği söylem ve eylemleri nedeniyle; başta Mevlana torunu olan biz, İzmir’de yaşayan Konyalı ve Beyşehirli hemşehriler olmak üzere milli ve manevi değerlere kıymet veren bizler Sayın Tunç SOYER’i şiddetle kınıyor, bu vesile ile de protestomuzun daha iyi ve somut idrak olunması için bu siyah çelenki Başkanlık binası önüne bırakıyoruz. Siz değerli basın mensuplarımıza ve sizlerin aracılığı ile değerli kamuoyumuza saygıyla sunarız.

Avukat Yakup GÜLCAN

Yorumlar 0 Yorum Var