18 Eylül 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin  AKÇA

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

‘Alfabeyi baştan öğretiyoruz’

Pandemiden en çok etkilenenlerin başında şüphesiz çocuklar geliyor. Yapılan bir araştırma, okuldan uzak kalan çocukların daha önce öğrendikleri de unuttuklarını ortaya koydu. Diyarbakır’da bir öğretmenin “3’üncü sınıf öğrencilerine en baştan alfabeyi öğretmeye başladım” sözleri durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.


Hayırsız evlada miras yok!

Miras davaları için Yargıtay’dan emsal nitelikte karar çıktı. Artık “hayırsız evlatlar” mirastan faydalanamayacak. Anne-baba, isterse vasiyet ile çocuklarını mirastan reddedebilecek. 

 

Yangın çıkarmaya çalışırken suçüstü yakalandı

Antalya Manavgat’ta orman yangını çıkarmaya çalışan kişi suçüstü yakalandı. Jandarma bölgede inceleme başlattı.


Van Gölü'nde tedirgin eden görüntü

Türkiye’nin gündemindeki kuraklıkta tedirgin eden gelişme yaşanıyor. Van Gölü’ndeki çekilme bazı noktalarda 2 kilometreyi buldu. Gölde birçok tarihi yapıya ait kalıntılar gün yüzüne çıktı.
        


İstanbul aktarmalı 'Taliban turu'

Rusya'da bir turizm şirketi, Afganistan'a "Taliban turu" paketini satışa çıkardı. Rusya’dan Afganistan’a İstanbul aktarmalı 10 günlük gezinin maliyeti 350 bin ruble olarak açıklandı.
      


Bakanlık aroma verici maddeleri resmen yasakladı 

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı aroma verici maddelerin piyasaya arzına ve gıda üretiminde kullanımına yasak getirdi.
          


TFF'den Dünya Kupası açıklaması

FIFA, Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesi için çalışma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu bir açıklama yayınlayarak turnuvanın dört yılda bir düzenlenme uygulamasına devam edilmesini desteklediğini açıkladı.
 

 

 

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Abdullah 18.09.2021 21:15
    Geçen sene 1. sınıf okuttum, tüm canlı dersleri aksatmadan yaptım. Velilerim de ellerinden geleni yaptılar. Şimdi çatır çatır 2.sinif dersleri işliyoruz, okumayı unutan falan yok çok şükür. Ama tanıdığım bir çok öğretmen arkadaşım ve zümrelerim geçen yıl bir çok canlı dersi yapmadılar. Şimdi pandemi çocukları böyle diye bahane üretiyorlar.
  • Fafi 18.09.2021 20:36
    Ilkokul 3 sınıf çocuğa 187 yaz dedim yazamadı.
  • Abdullah urfalı 18.09.2021 19:56
    Türkçe alfabe değil latin alfabesini öğreniyorlar.bize ait olmayan alfabeyi öğreniyorlar.
  • Hatice 18.09.2021 19:15
    Bizim çocuk 1. Sınıfta başladı pandemi. Okuma yazmayı öğrendiler ve Şubat ayında okuldan aldık.geçen yıl sadece 2 gün gönderdik. Bu yıl hala göndermedik okula. Tabletiyle de vakit geçiriyor derslerini de günlük olarak yapıyor.kuran eğitimini de tamamladık çok şükür. Çocuğumun evde olmasından memnunum.
  • Ferman 18.09.2021 17:22
    Aslinda tam zamanı Osmanlıca ya geri dönmek gerekir
Daha fazla yorum görüntüle