İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'in resmi konuğu olarak Atina'ya gitti.

2 günlük ziyaret (21-22 Eylül) kapsamında İmamoğlu, Atina'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de bir araya geldi.

 

İMAMOĞLU'NUN ATİNA PROGRAMI

İmamoğlu, Atina programı kapsamında Bakoyannis ile birlikte ilk olarak Akropolis'i ziyaret edecek. Daha sonra iki belediye başkanı Herod Atticus Odeon Tiyatrosu'nda İtalyan oyuncu Monica Bellucci'nin yer aldığı tek kişilik "Maria Callas-Aşk Mektupları" isimli oyunu izleyecek. Yarın da şehrin farklı noktalarına ziyaret gerçekleştirecek İmamoğlu, çarşamba günü İstanbul'a dönecek.

GÖRÜŞME ÖNCESİ RÖPORTAJ VERDİ

Yunanistan'a uçmadan önce İstanbul'da Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuşan İmamoğlu, çok sayıda konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında saygı ve nezaket çerçevesinde bir ilişki olduğunu söyleyen İBB Başkanı, Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine destek verebileceğini kaydederek, İstanbul'da 1.6 milyon göçmen bulunduğunu "Böylesi bir kitleye bir kentin ve belediyenin kaynakları ile hizmet vermek mümkün değil. Bu yükün bedelini kentte yaşayan herkes ödüyor" ifadeleriyle anlattı.

 

YUNAN'A ŞİKAYET ETTİ

Yunan muhabirin "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" sorusuna da cevap veren İmamoğlu, Türk medyasını hedef alarak, Türkiye'de bir yönetim sorunu varmış gibi göstermeye çalıştı:

"Planlarım, İstanbul'a, 16 milyona en iyi ve en adil hizmeti vermek üzerine. Şehrime ve ülkeme her alanda örnek hizmet vermek. İstanbul'u sağduyuyla yönetmek ve İstanbul'un en başarılı ve demokratik belediye başkanı olmak. Hükümete yakın Türk medyası zaten bu konuyu gündeme getirmeyi seviyor. Yunanistan'ı bu boş tartışmalarla rahatsız etmeyelim. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Cumhurbaşkanına yakın gazetecilerin ve medyanın seçimlere daha uzun bir süre varken her gün cumhurbaşkanı adayı tartışması çıkarması, aslında ülkede bir yönetim sorunu olduğunun itirafıdır."

Türkiye'deki medyayı hedef alan İmamoğlu'nun, erken seçimi muhalefetin istediğine değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

GAZETEDEN İMAMOĞLU'NA ÖVDÜ

Yunan gazetesi ise, "Türkiye için büyük hayali olan bir belediye başkanı", "AK Parti'yi mağlup eden ilk siyasetçi", "Türkiye'de en çok tartışılan muhalefet figürü", "Akşener'in Fatih'e benzettiği adam" ifadeleriyle İmamoğlu'nu övdü.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • İlker 21.09.2021 23:46
    Ey akşener senin Fatih'in işte bu, birazcık aklıselim düşününce sizin hangi bayrağa selam durduğunuz ortaya çıkıveriyor, bu ekip olsa olsa makaryosun devamı olabilir bence
  • Emrah 21.09.2021 22:35
    O kadar büyük umutları varki bu yunanoglundan kesin cumhurbaşkanı olacak edasıyla çağırıyorlar Rabbim bu ülke düşmanlarına fırsat vermesin
  • =_=(1453)=_= 21.09.2021 22:30
    İtraf edeyim çok insanın bu ekremi yunan benzetmesi yapanlara kızıyordum fakat bügünden sonra bu fikrimden vaz geçtim bukadar yunan hayranlığı normal birşey değil herkes sevdiğiyle beraber olur belliki ekoda dost ve kardeşleriyle bir artık makoryosun heykelini yapip bir parka sergilemek tesaduf değil.
  • İklimdeğişikliği 21.09.2021 22:26
    Eko dimitris gidebilecegi tek yer zaten yunanistandır daha öteye gidebilecek kapasitesi yoktur. Eyyy Akşener Sultan Fatihe benzettiğin adama bak kiminle haşir neşir.Bu Aziz Millet sandıkta bu gafın bedelini çok ağır ödetir sana !!!
  • Glr 21.09.2021 21:07
    gavur yünan ekreme gel ekrem şu reisin aldığı akdenizi bize geri ver cumhur başkanı ol da tabi oda olması için 40 yıl geçmesi lazım bunların ayaklarına gide gide ülke 80 yıl geri gitti aynı zihniyet yine aynı akıl
Daha fazla yorum görüntüle