Bursa'da ameliyat edeceği hastasından 15 bin TL aldığı için tutuklanan 53 yaşındaki Prof. Dr. Tamer Türk'ün savcılıkta verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı. Türk ifadesinde '29 yıllık hekimim. Hiçbir hasta ve yakınından para almadım' dedi.

Tutuklanan Profesör Türk: ‘Hiçbir hasta ve yakınından para almadım’Bursa Cumhuriyet Savcılığı, bir hasta yakınının şikayeti üzerine, Sağlık Bakanlığı Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Merkezi’nde görevli olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Tamer Türk hakkında soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, paraların seri numarasını aldı. Ekipler, paraları alan doktoru suçüstü yakaladı, Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgusu sonras Prof. Dr. Türk, dün ‘İrtikap’ suçundan adliyeye sevk edildi. Türk, çıkarıldığı 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, tutuklandı.

SAVCILIKTA KONUŞTU

Prof. Dr. Tamer Türk’ün, savcılıkta verdiği ifadesinde, yöneltilen suçlamayı  kabul etmeyip, “Ben 29 yıllık hekimim. Birçok ameliyat gerçekleştirdim. Hiçbir hasta ve yakınından para almadım. Asılsız olan iddiaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ferda 25.09.2021 08:16
    En son yapacak kişi asla asla inanmam Tamer hoca böyle bir şeye tenezzül edecek insan değil
  • mustafa 22.09.2021 19:05
    bir hekimi bu sekilde tutuklamak lanse etmek turkiyeye yakismiyor suc islemis olabilir hirsizin namussuzun bir gay in bile onuru korunurken bu goruntu cok uzucu
  • Vatandaş 22.09.2021 17:24
    İyide zaten genelge var arkadaş öğretim üyesi neye girerse ne alabilir belli ki bu da bırakın normal olsun . Savunmuyorum fakat bu olmalı.