AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "CHP Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı olması talebine kadar ilerlemiş vaziyette. Millet ittifakının adayı herhalde Selahattin Demirtaş." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kürt sorunu"nun çözümüne ilişkin HDP'ye selam veren açıklaması ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, 'Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi lazım. Yani inşallah.." sözleri üzerine tartışmalar devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Millet ittifakında yaşanan gelişmelerle ilgili şunları kaydetti;

Özellikle Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında CHP belirli bir strateji takip ediyor. Bu strateji çerçevesinde son günlerde de HDP üzerinden HDP seçmenine selam göndermeye çalışıyor. Bu selamı gönderirken ittifak mensuplarıyla ilgili de belirli bir plan çerçevesinde hareket edildiği anlaşılıyor. Parti tabanlarının birbirine yakınlaştırılmasına ilişkin bu strateji son samanlarda CHP'li Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarının üzerine Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı olması talebine kadar ilerlemiş vaziyette. Millet ittifakının adayı herhalde Selahattin Demirtaş. 

Yorumlar 0 Yorum Var