23 Eylül 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Koronavirüse karşı yeni silah olabilir

Koronavirüsle mücadelede önemli yer tutması beklenen ilaç çalışmalarında yeni bir çalışma yapıldı. ABD'de üretilen Remidesivir ilacının hastaneye yatış riskini yüzde 87 azalttığı tespit edildi. 

Cübbeli Ahmet, imam hatip okullarını hedef aldı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Çocuklarınızı imam hatiplere göndermeyin” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Ünlü’den açıklamalarını düzeltmesini istedi. 
‘Yurtsuzlar’ eylemine provokasyon karıştı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da “yurt bulamıyoruz” diyerek parkta kalma eylemi yapan 127 kişiden 73’ünün İstanbul’da ikamet ettiğini ve herhangi bir barınma sorunu olmadığını açıkladı.

Johnson’dan Reşadiye göndermesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Johnson’ın görüşmesinde ilginç bir diyalog yaşandı. Johnson, “uçak gemisi” projesi gündeme gelince, “Bizimkiler parayı alıp gemileri göndermiyor” dedi. 107 sene önce İngiltere, parası peşin ödenen gemileri Osmanlı Devleti’ne teslim etmemişti.

‘5 general istifa etti’ haberine yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 5 generalin istifa ettiği yönündeki haberleri yalanladı. Sadece iki generalin sağlık ve ailevi nedenlerden dolayı emeklilik talebinde bulunduğu açıklandı.
    
Gökbey’den sonra TOGG’u uçuracaklar

Yerli otomobilde sürpriz bir gelişme yaşandı. Gökbey’i uçuran ekip TOGG için de çalışacak. Yerli aracın 2022’de banttan inmesi bekleniyor. 

Balotelli, hareketinin sebebini açıkladı

Beşiktaş maçında yaptığı hareketle gündeme gelen Balotelli ile Adana Demirspor Başkanı Sancak’ın soyunma odasında konuştuğu öğrenildi. Sancak, “Böyle yapmamalıydın” deyince Balotelli, Sergen Yalçın’ın kendisine hakaretini hatırlatıp, “Yerimde kim olsa aynısını yapardı” cevabını vermiş. 

Yorumlar 0 Yorum Var