24 Eylül 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Çin salgını kasten başlattı

Eskiden Çin Komünist Partisi'nde yer alan Wei Jingsheng, İngiliz televizyonu Sky'a verdiği röportajda, Çin yönetiminin Kovid-19 salgınını kasten çıkardığını ve 2019'da Pekin'de yapılan Dünya Askeri Oyunlarını virüsü yaymak için kullandığını iddia etti.

Bebeğe Kovid-19 aşısı iddiasına soruşturma

İzmir'de bir aile hekimliği biriminde 1 aylık bebeğe Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığı iddiası sonrası, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme suçundan soruşturma başlattı.

FETÖ'cü medya imamı yakalandı

Kapatılan Zaman Gazetesinin bölge sorumlularından olan ve medya imamı olduğu iddia edilen şahsın yol kontrolünde polis tarafından yakalandığı açıklandı.

Öğretmenler antikor oranı yüzde 86

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki doz aşı olan ya da hastalanıp bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranının yüzde 86 olduğunu açıkladı.

F-35'lerden vazgeçmiyoruz

ABD'li hukuk firması Arnold and Porter ile Türkiye arasında imzalanan "F-35 savaş uçağı programına katılımla ilgili lobicilik" sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı. Anlaşmada kapsamında hukuk firmasına 1,5 milyon dolar ödenecek.

Dolarda rekor

Dün Merkez Bankası'nın faizi düşürmesi sonrası yükselişe geçen dolar, bugün 8,85'e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Kaldı 4 yedek

Beşiktaş'ta Francisco Montero üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri göstermesi nedeniyle Altay maçı kamp kadrosundan çıkarıldı. Beşiktaş maça sadece 4 yedekle çıkacak.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • adsız 25.09.2021 16:18
    Kendileri çıkardığı için mi wuhanı ordu ile kuşatıp milleti ordu zoru ile evlerine zapt ettiler. En güçlü ihtimal laboratuvarda ürettikleri virüs kaçtı yada kaçırıldı. Ama böyle bir virüs üretmek zaten lanetlenecek bir iş. Belalarını bulsunlar inşallah. Ya rabbi insan oğlunun kaderine hükmetmeye çalışan bu hadsizleri kahhar isminle kahreyle. Çünkü bunlar hadlerini çok aştı.
  • deli 25.09.2021 09:45
    bunu taaa en başından beri söyledik bu covit küresel bir oyun ve tuzak diye ama kimse ciddiye almadılar onlarda bu covit balonu patlamadan alel acele mümkün olduğu kadar insanı aşıyla zehirleyelim deyip seccalin ekmeğine yağ sürdüler
  • Derya 25.09.2021 07:56
    Komplocular ne dediyse bir bir çıkıyor aşı ile ilgili gelecekteki kehanetleri çıkar mı acaba
  • Dudu 25.09.2021 00:10
    Sonuc
  • yazık oldu 24.09.2021 23:43
    muhaliftir kılıçtaroğlu gibi yalan atıyor. merak etmetin çin onu halleder eğer çinde ikamet ediyorsa o açıklamayı yapan herifi..
Daha fazla yorum görüntüle