25 Eylül 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Manisa’da aşı olana çekilişle gram altın
Kovid-19 aşısına teşvikte bu yöntemi de gördük! Manisa'da, 'Beşibiryerde Turizm ve Sanat Festivali' kapsamında düzenlenen kampanyada, çekilişle aşı yaptıran 5 kişiye gram altın, 5 kişiye ise çeşitli hediyeler veriliyor. 


MEB harekete geçti
Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de aynı anda en fazla kişinin hizmet alabildiği e-sınav salonlarına 2021 yılı sonuna kadar 156 daha ekleyerek 81 ildeki sayıyı 500’e çıkaracak.

İstanbul Boğazı’nda iki gemi kazası
Bu sabah İstanbul Boğazı’nda önce Türk ve Rus bandralı 2 kuru yük gemisi çarpıştı. Sonra Tekirdağ'dan Rusya'ya giden bir başka kuru yük gemisi Boğaz'dan çıkışı sırasında balıkçı teknesine çarptı. 

Altındağ olaylarında yeni gelişme
Ankara'nın Altındağ ilçesinde Emirhan Yalçın'ın öldürülmesinin ardından yaşanan olaylara ilişkin gözaltına 99 şüpheliden 4'ü, tutuklanırken 27'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Zincir marketlere fahiş fiyat denetlemesi
Ticaret Bakanlığı, beş büyük zincir market için fahiş fiyat denetlemesi yapmak üzere müfettiş görevlendirdi. 

Aşı olmayan ve test yaptırmayan çalışanlar dikkat!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, koronavirüs aşısı ve PCR testi olmayan işçilerin durumuna açıklık getirdi. Bu durumdaki işçilerin telafi çalışması ve uzaktan çalışmaya yönlendirilebileceğini bildiren bakanlık, işten çıkarmanın ise, “son çare” olarak görülmesi gerektiğini bildirdi.
 

Balotelli ilk kez konuştu

Balotelli, Sergen Yalçın’a yaptığı hareket hakkında ilk kez konuştu. Ballotelli, "Ben soyunma odasındayken, maça çıkmadan önce videoyu izledim. Sergen Yalçın'ın bana "Beyni yok" dediğini orada gördüm. Çok üzüldüm” dedi.
Gündemdeki önemli gelişmelerle karşınızda olduk. Sağlıklı kalın, haber7’de kalın…

 

 

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Aklıselim 25.09.2021 23:48
    Aşı olanlar hasta olduğunda kaç altın harcar siz ce?
  • Emrah 25.09.2021 22:38
    O da bir şey mi bana bir çeyrek altın verene 100 TL veriyorum
  • ucrun 25.09.2021 22:19
    o zaman aşı olup hasta olanlara da aşılar ilk çıktığında hastalıktan koruyor diyenler tazminat ödesin.
  • Suat 25.09.2021 20:58
    Aşı olanların aşı olmayanlar ile derdi nedir anlamak mümkün değil, aşını oldun hasta olsan hafif geçireceksin işte bak işine başkasına karışma ...
  • vatandaş 25.09.2021 20:56
    Aşı olmayanların hastane masraflarını kendileri karşılayacaksa; Aşı olup da covit olanların hastane masrafları ne olacak.Aşı olanların sağlık masrafları da aşı olmayanların vergisinden ödenmesin o zaman.Bu arada ben aşı oldum ancak zorunlu aşıya karşıyım.
Daha fazla yorum görüntüle