Fransız yayın kuruluşu France 24, TEKNOFEST'e ana haber bülteninde Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'ya yer verdi. Fransızlar, "Türkiye askeri teçhizatta tam bağımsızlığı hedefliyor" ifadelerine yer verdi.

FRANSIZLAR ŞAŞKIN

Baykar'ın ürettiği İHA ve TİHA'nın ilgi gördüğüne dikkat çeken Fransızlar, haberde, Türkiye'nin sahip olduğu bu teknolojiler karşısındaki şaşkınlığını gizleyemeyerek Gündeme Dair Her Şey'in yaptığı çeviriye göre şu ifadelere yer verdi:

Libya ve Azerbaycan'daki başarısıyla birlikte Bayraktar TB2 SİHA, Türk savunma sanayisinin amiral gemisi halinde geldi. Gözlemcileri şaşırtan şey, bu cihazların nasıl bu kadar hızlı şekilde geliştirildiği. AKINCI henüz iki yıl önce prototip halindeydi. Türkiye askeri teçhizatta tam bağımsızlığı hedefliyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • çankırılı 27.09.2021 23:27
    Meral akşener istanbulda ayasofyaya Ayakbasmayan imamoglunu FATİH SULTAN MEHMET,E benzetecegine SELÇUK BAYRAKTARI gösterse çok çok iyi olurdu.amma onda zihniyet bozulugu var.
  • HerYolMubah 27.09.2021 23:10
    Para için her yalan mubah bunlarda... Yeter ki gelsin paralar...
  • TONTON 12 27.09.2021 23:07
    Bunu gördüm ya Daha da gam yemem Allah razı olsun işte Fatih Sultan Mehmet Han İn torunları dedemiz gemileri karadan yürüttü torunları yani bizler çok şükür uçakları insansız uçuruyoruz...