Bursa’da ilk kez düzenlenen 'Çok Milletli ve Çok Sesli Bursa Uluslararası Bando Festivali’ne 10 bando ekibinden 324 bandocu katıldı. Festivalin açılışı 324 bandocunun İstiklal Marşı’nı çalması ile başladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa organize edilen Uluslararası Bando Festivali, Atatürk Anıtı’nda 9 bando takımının çaldığı İstiklal Marşı ile başladı.

Bandocular, Ünlü Caddesi’nden, Cumhuriyet Caddesi ile kortej devam etti. Festivalin açılış konuşmaları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan platformda yapıldı. Azerbaycan Ordusu Bandosu ve Moldova Milli bandolarının yanı sıra İstanbul, Edirne, Gaziantep, Bolu, Gemlik ve Mudanya, Mustafakemalpaşa ve Bursa Büyükşehir belediyelerinin bandoları festivalde yer aldı. 3 Ekime kadar sürecek olan Bando Festivali'nde, ekipler, Bursa’nın çeşitli noktalarında ve ilçelerinde konserler düzenleyecek.

Festivalin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, uluslararası çaptaki festivallerine bugün bir yenisini daha eklemiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Gayretimiz, Bursa’nın kültür-sanat alanında canlılığı ve devamlılığı yılın her vakti hissedilen ve yaşanan bir şehir olması içindir. Çünkü Bursa, köklü ve kadim kültür temelleri ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Hem müzikal, hem de görsel anlamda bir şölen havası oluşturacak Bursa Uluslararası Bandolar Festivali, 3 Ekim tarihine kadar siz değerli Bursalıları bekliyor” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var