Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Haber7 Muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı.

Tatvan'da birçok önemli turistik mekan var. Zarar görmemesi için sahip çıktığınızı görüyoruz. Bunun en önemli örneklerinden biri bir kısmı Tatvan’da bulunan Nemrut Kalderası ve çevresi için sizin ‘korumak için elimizden geleni yapacağız’ açıklamanız oldu. Bu çerçevede Tatvan’a turizm açısından verdiğiniz değeri sormak istiyorum? 

Tatvan bölgenin cazibe merkezi. Genelde Doğu ve Güneydoğu'nun tercih ettiği yazın zaman geçirmek istedikleri bir merkez. Tanınan bir ilçeyiz. Tabii Türkiye genelinde buna benzeyen çok doğal güzellikler olduğu için ulusal da pek tanımıyor. Gelenlerin aklında çok iz bırakmış bir ilçeyiz. Turizm potansiyeli çok yüksek.

Van Gölü kıyısına sınırız. Van Gölü Türkiye’nin en büyük gölü olmasının yanı sıra dünyanın en büyük sodalı gölü. Biz orada Van denizi deriz. Bir yanda da Nemrut Kardelyası var. Nemrut Kardelyası da dünyanın en büyük ikinci krater gölünü içerisinde bulunduran UNESCO’ya aday bir yerimiz.

TATVAN'A JEOPARK

Jeopark çalışmamız olacak. Türkiye’de çeşitli başvurular var ancak potansiyel olarak en başta gözüküyoruz. Çok geniş bir merkez alanı aslında Bitlis. Tatvan değil de Bitlis'i merkez olarak aldığımızda 3-4 gününüzü hiç sıkılmadan geçirebileceğiniz turistik bir alan. Aynı zamanda rakım olarak da deniz seviyesinden 1650 metre.

Yorumlar 0 Yorum Var