Koronavirüs vaka sayılarının 25-30 bin bandından devam etmesinin 5'inci, 6'ncı dalgaları da beraberinde getirebileceğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, son dakika uyarılarında bulundu.

Koronavirüs vaka tablosunda uzun bir süredir 20 ve 20 bin arasında değişkenlik yaşanırken, okulların açılması ve tatilden dönenlerin kapalı ortamlarda çalışmaya başlamasının ardından vaka sayılarının daha fazla artabileceği ve yeni pik noktalarının görülebileceği konuşuluyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da bu konuda uyarılarını yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyada vaka sayılarında yaklaşık 10 gündür aşağıya doğru gidiş olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ceyhan, "Bu dalgadır zaten, olduğu yerde durmaz. Türkiye'de haftalık vaka ortalamaları ile baktığımız zaman biz hala artış dönemindeyiz. Dünyadaki azalmayı oluşturanların da Güney Asya ülkeleri ve Orta Doğu bölgesi olduğu görüldü. Avrupa ve Kuzey Amerika'da vaka azalması henüz yok. Fakat olacak, ben böyle bir şeyin arifesinde olabileceğimizi de düşüyorum. Bu vakalar çünkü dalga şekilde seyrediyor, azalma dönemine girecek" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var