Zincir marketler konusunda fahiş fiyat tartışması sürerken konunun muhatapları tarafından açıklamalarda gelmeye devam ediyor.

Özellikle pandemi ile birlikte gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatları gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Döviz kurundaki artışlar nedeniyle hammadde, enerji maliyetleri, gübre ve mazot fiyatlarının yanı sıra ürün rekoltelerindeki oynaklık fiyatlardaki artışın nedenlerinin başında geliyor. Hal böyle olunca üretici de bu maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra ürünlerin son kullanıcıya ulaştırılmasında başrolü çeken aracıların da fırsatçılık yaparak fiyatları yükseltmesi de kamuoyunda sıkça tartışılan konuların başında geliyor. Hem üreticiyi hem de son kullanıcıyı isyan ettiren fiyat farklarının aracılar tarafından oluşturulduğu da defalarca gündeme getirildi..

FİYATLAR ARTSIN DİYE BUNU DA YAPTILAR

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen görüntüler bile vatandaşı isyan ettirmeye yetmişti. Görüntülerde fiyatlar düşmesin diye tonlarca sebzenin çöpe atıldığı görülüyordu. Olayı görüntüleyen bir vatandaş duruma tepki göstererek, “Bakın arkadaşlar. Şuanda bölgemizde bulunan çöp döküm sahasındayız. Domates, patlıcan, salatalık ve kabaklar bu şekilde çöpe dökülüyor. Ülkemizin 83 milyon vatandaşı bizlerden üretim, yiyecek beklerden ortadaki durum bu şekilde. Bunlar günah değil mi? Muhtaç insanlara ulaştırılması sağlansa daha iyi olmaz mıydı” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Dadaş fenerbahçeli 03.10.2021 11:47
    sorumluları bulup oradan asagı atmak lazım