AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

BIDEN'IN TÜRKİYE'YE DÖNÜK SUÇLAMALARI

Açık, aleni şekilde Türkiye'yi suçlamaktır. Asla kabul edilemez. Sayın Biden önce şuna baksın: Terör örgütlerini vekalet savaşlarının unsurları haline getirenler kimlerdir? DEAŞ'ı oraya getirerek, ellerine on binlerce dolarlık ölüm silahları verenler kimlerdir? Hangi ülkelerin lojistik, istihbari desteği vardır?

Suriye halkının iç dinamikleriyle değil maalesef emperyalist ülkelerin hesapları yüzünden bugün terör örgütlerinin cenneti haline getirilmiştir. Burada en fazla bedel ödeyen masum Suriye halkıdır. 7-8 milyon Suriyeli göçmen haline getirilmiştir. Bütün bunların ötesinde, tabii ki Suriye halkıyla birlikte en büyük acıyı çeken de başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelerdir. 

Türkiye, Suriye topraklarındaki operasyonlarını hayati olarak egemenliğini korumak, Türkiye'nin parçalanmasını önlemek için bütün uluslararası muhataplarına da haber vererek bu operasyonları gerçekleştirmiştir. 

Biden'a Kilis'e düşen bombaları hatırlatırız. Suriye'den Türkiye'nin içine sızarak İstanbul'da, Ankara'da bombalar patlatan PKK, YPG, DEAŞ'lıları hatırlatırız. Türkiye kendi halkının canını korumak için Suriye'de.

"SENİN DE GÖZÜNÜ OYAR"

Terör örgütlerinin gücü, vekalet savaşlarının unsuru olarak kullanılmasının sonucudur. Terör örgütleri bir hafta desteklenmesin, ömrü uzun olmaz. Besle kargayı, oysun gözünü. Terör örgütlerini beslerseniz, bir gün gelir sizin de gözünüzü oyar. 

Yorumlar 0 Yorum Var