AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

MUHALEFETİN ORTAK ADAYI AK PARTİ'Yİ TEDİRGİN EDİYOR MU?

İttifakların oluşması masa başındaki konuşmalardan daha çok o partilere oy vermiş seçmenlerin arasındaki gönül birliğiyle ilgilidir. Cumhur İttifakı'nı masa başındaki uzlaşı oluşturmadı, 15 Temmuz gecesinin vatanseverlik ruhu oluşturdu. 

Karşı tarafta Erdoğan karşıtlığı üzerinden oluşan bir ittifak var. HDP açık iş birliği, gizli müttefiklik yapıyor. 

Parlamenter sisteme döneceğiz diyecekler. Buradan bu partilerin ne anladığını bilmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi millet tarafından kabullendi. Ama Türkiye 90 yıllık sistemini barış içinde değiştirdi. Anayasa değişikliği yokmuş, milletin iradesi yokmuş gibi konuşulması son derece yanlıştır. 

Bizim elimiz rahat. Kimin aday olacağını biliyoruz. Kampanya sürecini biliyoruz. Halkımızın beklentilerini biliyoruz. 2023'te hem Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve AK Parti'nin açık ara birinci parti olmasını sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz.

(Muhalefetin ortak adayı) Düşük profilli, siyasal tabanı olmayan, ola ki seçtirebilirlerse cumhurbaşkanı seçildikten sonra kendilerinin önünde engel olmayacak isim ya da isimler üzerinde konuştuklarını tahmin ediyorum. 

Biz muhalefet partilerinin somut tekliflerle ortaya çıkmasının Türkiye siyasetini zenginleştireceği kanaatindeyiz. Eğer bu anlamda başta ana muhalefet partisi -artık ana muhalefet partisi değil, Türkiye'nin ikinci partisi demek gerekir- olmak üzere, bütün partilerin projeyle ortaya çıkmasından seviniriz. Bizim kızdığımız yalan siyasetidir. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak sıkıntı görmüyoruz. İnşallah Cumhur İttifakı cumhurbaşkanlığını kazanacak bir rakama ulaşacaktır. Bizim ana stratejimiz dostlarımızı artırmak, insanların gönlünü kazanmak, gönlünü kazandığımız insanların gönüllerinden düşmemek. 

KILIÇDAROĞLU'NUN "SİYASİ CİNAYETLER" AÇIKLAMASI

Sayın Kılıçdaroğlu'nun yakın tarihi bir kere daha okunmasını dilerim. Siyasi cinayetlere, faili meçhullere son veren AK Parti iktidarıdır. Bu anlamda milletimiz rahat olsun. Bir daha hiçbir çete, hiçbir grup siyasi çatışmaların, cinayetlerin işlenmesine yol açamayacak, varsa bu grupların hepsine bundan sonra da hareket alanı bırakılmayacaktır. AK Parti milletimizin içine fitne sokacak hiçbir adım atmaz.

Yorumlar 0 Yorum Var