Altın, enflasyon verisi öncesinde ABD tahvil faizlerindeki gerileme ve dolardaki zayıflamayla beraber kazançlarını korudu. 

Altın yatırımcıları bugün saat 15:30’da açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi enflasyonun yıllık yüzde 5,3 artış kaydedeceği yönünde.

Fed politika yapıcıları, varlık alımı azaltımı takviminin belirlenmesinde istihdam ve enflasyon verilerinin büyük önem taşıdığını birçok kez vurgulamıştı. Geçen hafta beklenenden zayıf gelen istihdam sonrasında Fed’in varlık alımını azaltabileceğine dair beklentilerin artmasıyla altın fiyatları hızlı bir yükseliş kaydetmişti. Bugün açıklanacak enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ise sıkılaşmanın yakında başalyabilecğeine dair endişeleri artırarak altın fiyatlarını baskılayabilir.

Ons altın fiyatı

Geçen hafta cuma günü tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.780 dolara kadar tırmanan ons altın, sonrasında hızlı bir geri çekilme yaşayarak yeniden 1.760 dolara kadar gerilemişti. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan ons altın, enflasyon verisi öncesinde 1.761 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’nin birbirini dengelemesiyle yaklaşık 1 ay dar bir fiyat aralığında işlem gördükten sonra Eylül ayının ortalarından itibaren kademeli bir şekilde yükselmeye başladı. Küresel altın fiyatlarındaki yükselişe ek olarak dolar/TL’nin rekor yüksek seviyelere ulaşmasından destek bulan gram altın, 512 TL civarında bulunuyor.

 

Yorumlar 0 Yorum Var