Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Türkiye'yi baştan başa kuşatan konforlu ve emniyetli yollarımızı yaparken aynı zamanda ülkemizin dünya ile bağlarını güçlendirdik, lojistik bir iddia kazandık. Bugün artık, dünya ticaret yolları üzerinde hakimiyetimizi ilan ettik' dedi. Öte yandan Karaismailoğlu, Tüm dünya konteyner krizi yaşarken, Türkiye'nin güçlü kara yolu sektörü ile ihracatını sürekli artırmaya devam ettiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu ile toplantıda bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan dernek binasında yapılan toplantıda Bakan Karaismailoğlu konuşma yaptı.

Türkiye'nin bulunduğu jeostratejik ve jeopolitik konuma dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu,"Ülkemiz, Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü olduğu gibi Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey güney koridorlarının da tam ortasındadır. 4 saatlik uçuş ile 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya sahip ve 7 trilyon 45 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin de merkezindeyiz. Sadece Çin ile Avrupa Birliği arasındaki yıllık ticaret hacmi 700 milyar dolar seviyelerindedir ve ülkemiz bu dev hacmin en önemli geçiş güzergâhıdır" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var