Borussia Dortmund’un Norveçli golcüsü Erling Haaland, görüntü teknolojileri kullanarak hazırladığı video ile sosyal medyada bir çok kişiyi kandırmayı başardı.

Topların üst üste durması, vuruş anında devrilmemeleri ayrıca topun ayaktan çıkış hızı ve hedefin parçalanması gibi detaylar düşünüldüğünde videonun görüntü teknolojileri kullanarak hazırlandığı belli oluyor.

Herkesi şaşkına çeviren videoda, Haaland kalenin sol üst köşesindeki hedefi vurmadan önce üç futbol topunu üst üste dizdi. Ardından tek tek toplara vuran ve hedefi parçalayan Haaland’ın kendisi bile bu yeteneği karşısında tepkisiz kalamadı. Ellerini başının üstüne koyup kamera dönerek gülen Haaland’ın bu videosu tartışmaları da beraberinde getirdi.

Üç futbol topunun üst üste duramayacağını söyleyen birçok kişi, videonun gerçek olduğuna inanmadı. İlk vuruşunda kaledeki hedefi vuran ancak sadece sallanmasını sağlayan Haaland, ikinci şutunda hedef tahtasının bir bölümünü parçalamayı başardı. Son şutunda ise, hedefi tamamen parçaladı. Ancak kullanıcılar ‘Bırakın üçü, iki futbol topunu bile böyle dengede tutamazsınız’ yorumu yaptı.

“BU GERÇEK, BİZE GÜVENİN”

Ancak Haaland’ın kulübü Dortmund, görüntülerin gerçek olduğu konusunda ısrarcı. Twitter’dan ‘Bu gerçek, bize güvenin’ paylaşımı yapan Dortmund, belki de şaka yoluyla kullanıcıları ikna etmeye çalıştı.

Öte yandan bir süredir sakat olduğu için sahalardan uzak kalan Haaland’ın sansasyonel bir videoyla dönüşü Dortmund taraftarlarını da sevindirdi. 20 yaşındaki futbolcu bu sezon oynadığı sekiz maçta 11 gol attı ve 4 asist yaptı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Özant 15.10.2021 19:22
    Türk halkından özür dilesin hemen
  • oztoprak 15.10.2021 11:42
    Normal topların öyle üst üste durma ihtimalı %0
  • darı ambarı 15.10.2021 09:35
    bizde cüneyt arkın yapardı bu işleri.