Yusuf Demir, Avusturya formasıyla Faroe Adaları deplasmanında iki dakika oynayınca, Türkiye Milli Takımı’na geçiş yapma hakkını kaybetti. Rapid Wien’den Barcelona’ya satın alma opsiyonlu kiralık olarak transfer olan Yusuf Demir’in, bundan böyle Türkiye Milli Takımı forması giyme şansı kalmadı. Tercihini Avusturya Milli Takımı’ndan yana kullanan Türk asıllı Avusturyalı futbolcu, ilk olarak Avusturya formasıyla 28 Mart’ta bir resmi maça çıkmasına rağmen, bu milli araya kadar Türkiye’ye geçiş yapma hakkını koruyordu.

Dördüncü resmi maçı olunca limiti aştı

Avusturya A Milli Takımı’nda Yusuf Demir bu milli arada deplasmanda Faroe Adaları'na karşı forma giyince, milli takım tercihini değiştirip Türkiye'de oynama hakkını kaybetti. Sadece iki dakika forma giydiği bu Dünya Kupası eleme maçı, Barcelonalı futbolcunun Avusturya'daki dördüncü resmi maçı oldu.

Babası 2 yıl önce isyan etmişti!

Yusuf'un babası 2 yıl önce önce yaptığı açıklamada, "Oğlumun Avusturya A Milli Takımı’nı seçmesini istiyorlar. Böyle bir ilgi olması sebebiyle mutluyuz. Ama biz Trabzonluyuz. İşin bir de bu yönü var. Avusturya bu kadar ilgili olmasına rağmen Türkiye’den milli takım için kimse bizi aramadı. Tüm Avrupa’nın görüp takip ettiği oğlumu bir tek Türkiye görmedi" dedi.

FIFA’nın tanıdığı yeni geçiş hakkını yitirdi

FIFA'nın tanıdığı yeni milli takım değiştirebilme hakkına göre; 21 yaşın altındaki bir oyuncu, ilk a milli takımında en fazla üç resmi maçta forma giymişse, oynama uygunluğu olan ikinci bir milli takıma geçebiliyor.

Genç futbolcu Barça formasıyla bu sezon dört La Liga ve bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma giyerken, ilk performansları Katalan ekibinde heyecan yarattı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • abdulbaki 15.10.2021 14:09
    ülkesini almanlara tercih edenin burada yeri yok. adammı yok, futbolcumu yok.