CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programı konuklarından Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar son günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler olabilir" sözüne ilişkin değerlendirmelerde bulunurken geçmişte yaşanan bir olaya dikkat çekti. 

Mete Yarar,  CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a doğru  yapacağı Adalet yürüyüşü gündeme geldiği andan itibaren, ABD'ye gitmiş olan FETÖ'cülerin  "yolda giderken bir kamyon Kılıçdaroğlu'nu ezecek. Bunu yap emrini de Cumhurbaşkanı verecek" diye paylaşımlar yapıyorlardı. Bunu Kılıçdaroğlu Ankara'dan çıktığı günden itibaren söyleyemeye başladılar." dedi. 

O dönemin Kayseri Emniyet Müdürü ve Kayseri'de MİT'ten sorumlu şahısların bir IŞİD elemanına yurt dışından gelen talimatı tespit ettiklerini söyleyen Yarar "Talimat da gerçekten de böyleydi. Biri kamyon kiralanıyor ve kamyon Kocaeli çıkışına doğru tam dönemeçte Kılıçdaroğlu'nu ezecek. Şahıs arabanın içinde yakalandı. Arabanın tamamı AK Parti bayrakları ile donatılmış şekilde yakalandı. "Kılıçdaroğlu öldürülecekti, onlara göre de öldürme emrini de Sayın Cumhurbaşkanı vermiş" gibi gösterilecekti. Ama emir yurt dışından bir IŞİD elamanın bulunduğu Kayseri'deki bir hücreye parasıyla gönderilen bir emirdi" dedi.

Mete Yarar, ayrıca bir dönem El Nusra tartışmasına ve ABD'de köpürtülmesine değinirken Türkiye'nin El Nusra üzerinden Rusya'ya bir ders verileceği üzerinde durulduğuna dikkati çekerek "Sonrasında da Ankara'da Rus büyükelçisi bir polis tarafından öldürüldü. Öldüren şahıs da FETÖ ve bağlantıları çıktı." dedi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • vay be arkadaş 17.10.2021 19:26
    kılçıkdar bana suikast olcak demiyor gevende siyasi suikastler olcak diyor yni fetöcülerbence akp ve mhp ye suikast yapcakalr ha kılçıkdarı suikastle bu dünyadan göndericeklerse Allah cehhennemdekilere yardım ede ..
  • Hans 16.10.2021 13:11
    Vah vah çok üzülürüm...
  • Gökhan 16.10.2021 11:52
    Kamyon değil. Minibüs olacak. Ayrıca diğer detaylar tamamen doğru.
  • mert 16.10.2021 10:55
    dirisi bir para etmez, ölüsü yerinden kalkmaz
  • Recep 16.10.2021 10:07
    Bu seçim çok zor geçecek herşey olabilir.ulkeyi yakarlar
Daha fazla yorum görüntüle