Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İşte İsmail Demir'in açıklamalarından satır başları:

YUNANİSTAN-ABD-FRANSA ÜÇGENİ

Bu konuda muhtelif bakanlarımız devletin çeşitli kademelerinde açıklamalar yaptı.  Türkiye'nin refahına katkı sağlayacak konular var bu noktada. Benim bazı arkadaşlarım var yurt dışında Yunan, onlar da Osmanlı zamanında hiç bir problmei olmadığını 400 yıl refah ve huzur içinde yaşadıklarını söylüyorlardı. Buradan bakıldığında Yunanistan için en akıllıca yol Türkiye ile iş birliği yapmaktır. Yunanistan'ın ifade ettiği tahrik cümlelerini Türkler hiç bir zaman kullanmadı. Biraz gaza gelme gibi geliyor Yunanistan'ın tavrı bana. Makul ve mantıklı düşünülürse Türkiye ile yapılacak iş birliği, başkalarıyla yapılacak olandan çok daha ekonomik ve mantıklı olacaktır.

Silahlanma yarışına girer gibi yapılan bu hamleler birer ekonomik yüktür. Bu kendilerine zarar verir. Suhuletle iki ülkenin anlaşması tek yoldur. İleri vadede kazandırmaz, yük getirir, kaybettirir, Yunanistan halkı üzerine maliyet getirir. Türkiye'nin diyaloğu ile bu ilişki yürütülse, sorun çözülür. Tarihsel kin gütmelerin bir amacı yok. Türkiye o defteri açarsa çok daha zararlı çıkarlar. 

Yorumlar 0 Yorum Var