Konya’da aynı aileden 7 kişiyi öldüren katil zanlısı Mehmet Altun hakkında ‘tasarlayarak canavarca hisle 7 kişiyi öldürme” suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Konya'da 30 Temmuz tarihinde aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tahkikatı tamamladı. Hazırlanan iddianamede katil zanlısı Mehmet Altun hakkında, "Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme" suçundan 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Yakarak mala zarar verme" suçundan 8 yıla kadar hapis, "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve "Konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuklu 10 kişiye de azmettirmekten 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi
Soruşturmada tutuklanan diğer sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Ali Keleş (Lütfi Keleş oğlu), Veli Keleş, Ayşe Keleş, Lütfi Keleş, Ali Keleş (Veli Keleş oğlu), Ali Keleş (Harun Keleş oğlu) hakkında ise, "Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istendi.
Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan katil zanlısı Mehmet Altun’un eşi Zehra Altun, babası İbrahim ve annesi İsmahan Altun hakkında ise kuvvetli suç şüphesinin kalkmasından tahliye kararı çıktı.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ogrencı 21.10.2021 06:25
    Konya cok sıkıntı
  • Volkan 20.10.2021 22:35
    TCKya kısas maddesi eklenmeden bu ülkede adalet sağlanamaz.Allah (cc) "Kısasta hayat vardır",buyuruyor.Yani kısası uygulayın hayatta kalın diyor yoksa önüne gelenin adam vurduğu bir ülkede herkes tedirgin ve korku içinde yaşamaya devam edecek.
  • orhan38 20.10.2021 22:09
    Hepsi canina susamiş gibi silahlinin uzerine yürümüş anlamadim gitti.Turkiyedeki 7 kisiyi öldürenin cezasi hapis cezasi.Sen kalk 7 kisiyi katlet hapiste bizim vergilerimizle yaşa.Bu nasil adalettir kardesim.İslam adaletinde bir kisiyi haksiz yere öldürenin cezasini öldürülen kisinin en yakini verir.Çogunlukla öldüren kisiyi öldürürler.Kisasa kisas yani .Bu adalet gidince böyle iste herkes tuttugunu öldürür oldu.