Daha önce terör örgütü PKK'ya "çevreci" güzellemesi yapan Cumhuriyet Gazetesi vakıfları hedef aldı. Gazetenin birinci sayfasında, "Yandaş derneklere ilişkin uyarıda bulunan vali yardımcısı şikayet edilmiş, 1 yıl açığa alınmış. 'Ensar, TÜRGEV, TÜGVA paralel terör örgütü gibi'" ifadelerine yer verildi.

Dernekleri "terör örgütü" gibi göstermeye çalışan gazete yıllardır PKK'nın yayın organı gibi hareket ediyor. 

Kandil'e gidip teröristlerle röportaj yapan gazete, PKK'yı "çevreci" gibi göstermeye çalışmıştı. Cumhuriyet Gazetesi, "PKK'lı teröristlerin yere sigara izmariti dahi atmadığı" söylenerek örgütü öven haberler yapmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin terör seviciliği bununla da bitmiyor. Cumhuriyet Savcısı Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerle röportaj yapan gazete, kanlı saldırıyı haklı göstermişti. 

Haberde imzası olan Ahmet Şık, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Selim Kiraz'ı andığı paylaşımdan şikayetçi olmuş, Başsavcılık "soruşturmaya yer olmadığına" karar vermişti.

KUR'AN KURSLARINA DA KARŞILAR!

Cumhuriyet Gazetesi'nin hedefinde Kur'an kursları da vardı. 12 Nisan 2021 tarihli ve "Yasadışı olarak varlığını sürdüren medreselerde ortaçağ düzeni" başlıklı haberde, "Tevhidi Tedrisat Yasası ile 1924'te kapatılmasına karşın varlığını sürdüren medreseler, akademik çalışmalara yansıyor. 2020'de yayımlanan yüksek lisans tezlerine göre sadece Bitlis'te 13 medrese faaliyet gösteriyor" ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar 0 Yorum Var