İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Akşener, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına imza atmış bir ülkenin mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmaktan çıkarır." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamasıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Akşener, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına imza atmış bir ülkenin mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmaktan çıkar. Sayın Erdoğan'ın, bağırıp bağırıp dış politika yapması doğru değil" dedi.

"AİHM'NİN KARARINA UYULMAMASI NEDENİYLE İÇ MESELE OLMAKTAN ÇIKAR"

Akşener katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"Bu ülkede görev yapan bir yabancı elçinin veya bir büyükelçinin Türkiye'nin iç işlerine karışır gibi algılanacak bir eylemden söylemden uzak durması gerekir. Bir önerme bu bir tamam da Osman Kavala üzerinden yürüyen bir tartışma oldu. Bu arada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını olacağınıza dair de imza atmışsınız. Dolayısıyla iki türlü bakılabilir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını okuyacağınızı imza atmış bir ülkenin o mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmaktan çıkarır."

BÜYÜKELÇİLER GERİ ADIM ATMIŞTI

Almanya ve Fransa'nın Ankara büyükelçilikleri de ABD Büyükelçiliğinin Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiği açıklamasını retweet ederek, aynı görüşü paylaştı.

İki ülkenin Ankara'daki resmi büyükelçilik Twitter hesaplarından, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin yaptığı "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." paylaşımı retweet edildi.

Almanya ve Fransa'nın da açıklamayı paylaşmasıyla Osman Kavala açıklaması yapan 10 ülkenin tamamı geri adım atmış oldu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bugün yaptığı paylaşımda, diplomatların, bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıklamıştı.

Bu paylaşımın ardından Osman Kavala açıklamasına imza atan Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda, Ankara'daki resmi büyükelçilik hesabından ya da büyükelçinin şahsi hesabından açıklamayı paylaşmış, bazı ülkeler ise ABD'nin açıklamasını retweet ederek aynı görüşü paylaştıklarını kaydetmişti.

Yorumlar 247 Yorum Var
  • VATANDAŞ 26.10.2021 13:57
    Meral samimi değilsin düşmanların değirmenine su taşıyosun , niye hükümet olunca s400, pyd, pkk, libya, suriye, doğu akdeniz, azerbaycan, siha iha üretimi konularında nasıl politika izleyeceğini açık ve ilk ağızdan açıklamıyorsunuz. Ne sorarlarsa sorsunlar demokrasi özgürlük teranesi okuyonuz başka bişey yok
  • osmanmert 26.10.2021 13:53
    Keşke çevik bir dediğini yapsaymış bu... konuşamazdı.
  • Afife 26.10.2021 13:45
    kız, sen zaten bizim değil dışarının malısın. ithalsin, gdo lusun.hormonlusun.
  • HIDIR BUDUR 26.10.2021 13:21
    Yıllardır merak ettiğim bir soru ? 28 Şubat'ın sözde balans ayarcısı Çevik BİR'le, Meral AKŞENER arasındaki o zaman ki atışma ? Bu tartışma Meral AKŞENER'e epey itibar kazandırmıştı. Acaba danışıklı döğüşmüydü? Zira Tansu ÇİLLER'e gelip Meral Hanımı içişleri bakanı yapın diyenlerle, Çevik BİR aynı kaynaktansa ??
  • murat 26.10.2021 13:21
    bu fetö artığı 28 şubata çevik birin merale söylediği kelime yi halen hafızalarımızda çevik bir ne demişti merale seni yağlı kazığa oturturum o zaman niye böyle konuşmuyordun hanımefendi
Daha fazla yorum görüntüle