Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programının konuklarından olan gazeteci Gürkan Zengin,  10 Büyükelçi krizinin başlaması ve sona ermesi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken krizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rus Ruleti" ile bitirdiğini söyledi. 

Büyükelçilerin Osman Kavala çıkışı ile hadsiz bir şekilde Türkiye'nin içişlerine yönelik bir hamle yaptıklarını ve Kavala üzerinden Türkiye'ye rest çektiklerini anlatan Gürkan Zengin "Erdoğan bu resti gördü. Avrupa'nın Amerika'nın ummadığı, tahmin etmediği kadar sert bir tepki. 10 büyük elçinin sınırdışı edilmesini talep etti ve bunda ısrar etti. Bunu beklemiyorlardı" dedi. 

Bu durumun İngilizce dilinde "game changer" "oyun değiştiren yaklaşım" dendiğini hatırlatan Gürkan Zengin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı süresince Avrupa ile anladığı dilden konuşan bir lider olduğunu buna karşın  özellikle ABD ile ilişkilerde 4 büyük krizde alttan aldığını belirterek 10 büyükelçi krizinde takındığı tavrıla kendisinin öngörülemediğini bilen batı için tam bir "Rus Ruleti" oynadığını önce ateşlediği silahı daha  sonra masaya koyduğunu ve  diğer ülkelerin de bu durum karşısında geri adım atmak zorunda kaldıklarını anlattı. 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Numan Karaman 27.10.2021 20:04
    Gürkan sen ne çok şey biliyorsun. Ulan azdan az çoktan çok gider. Benim ülkemin Cumhurbaşkanı Rus Ruleti bilmez . Dize getirdi demek yerine neymiş rus ruletiyle çözmüş. Yuhhhh olsun sana Gürken Yuhhhhhhhhhhhh....
  • yener 26.10.2021 11:54
    helal olsun reis
  • Dahi 26.10.2021 11:53
    hiçbir cevap verilmeseydi. ..
  • tepki 26.10.2021 11:43
    Türkiye cumhurbaşkanına ''erdoğan'' diye hitap edecek kadar karaktersiz..! Diğer söylediklerinin hiç bir kıymeti harbiyesi yok..!
  • Ayşe 26.10.2021 11:16
    Bir takım restler çekebilmek için güçlü olmak gerekir, 2003'te henüz o gücümüz yoktu. Ama şimdi çok şükür güçlüyüz ve Reis nerede, ne zaman ve nasıl hamle yapacağını iyi biliyor. Rabbim onun gücünü arttırsın ve akıl ve beden sağlığını korusun inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle