Ümraniye'de sürücüsünün kapısını açtığı hafif ticari araca çarpan elektrikli scooterı kullanan kadın, çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Sürücü bu sırada hemen arkadan gelen İETT otobüsünün altında kalarak, ezildi. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan İlknur Akkaya hayatını kaybetti.

Kaza saat 09.00 sıralarında Altınşehir Mahallesi Alemdağ Caddesi'nde meydana geldi. 34 GD 6033 plakalı hafif ticari araç sürücüsü caddede durdu. Sürücü kapıyı aniden açınca caddede, elektrikli scooterı kullanan İlknur Akkaya, kapıya çarparak yola savruldu. Akkaya, bu sırada arkadan gelen 34 GA 2772 plakalı İETT otobüsün altında kalarak ezildi. Olayı görenler polis eve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralananın kadını ambulansla hastaneye kaldırdı. İlknur Akkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Görgü tanığı Atilla Topçu, "Sesler duydum. Çıkıp baktığımda scooter kullanan kadın yerde yatıyordu. Sağ tarafa park eden bir aracın sürücüsü kapıyı açmasıyla kadın düşerek otobüsün altında kaldı. 4-5 metre sürüklenmiş. Ambulanslar geldi. Kimseye müdahale edilmedi, hastaneye kaldırıldı." diye konuştu. Cumhur Topçu ise, "Araba kapıyı açınca, otobüsün altında kaldı. Scooter kullanıyordu." dedi Kaza anı çevredeki güvenlik kameralarına yansırken, polisin kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • dogrucu 28.10.2021 13:28
    scooter kullanmak Turkiye'de intihar gibi birsey. trafik kurallarina uymayan canavarca araba kullananlarin oldugu yerde bisiklet ve scooter yollarda kullanilamaz. kendinizi buyuk riske atmis olursunuz.
  • kemal 27.10.2021 13:16
    Adam kapıyı aniden açmamış görüntüyü durdurun bakın kapı açılmaya başlayınca scooter arabadan 2 3 mt uzak kapıdan da 4 5 mt uzakta yani adı üstünde bi kaza bu allah rahmet eylesin allah sabır versin yakınlarına. Arabanın orada durması yanlış gibi ama bilmiyoruz park yasağı varmı yokmu(hangimiz ne kadar görüyoruz park yasağını işimizi halletmek için her yere bırakıyoruz kazayı görmezden önce buraya aracını park edermisin diye sorulsa orada işi olupta ben oraya park etmezdim diyen kaç kişi çıkar acaba) gerisinde de ve karşı yolda sağda park etmiş araçlar var.
  • Erdinç 27.10.2021 10:58
    herkes scooter liyi suçlu görmüş.. o bir motosiklet de olabilirdi..
  • abdullah 27.10.2021 10:45
    scooteri kullanan sürücü 1.derecede kusurlu 2.derecede kusurlu olan ise durma yasağı olan bir yerde durarak ve kontrolsüz bir şekilde kapıyı açması sonucu scooter sürücüsünün kapıya çarparak düşmesine neden olarak ölümüne sebebiyet veriyor.otobüs şoförünün burada hiç bir suçu ve kusuru bulunmamaktadır.
  • Adınız 26.10.2021 23:55
    scooter kullanıcısı yaya mı taşıt mı, taşıtsa taşıt trafiği kuralları onun için de geçerli olmalı ama kırmızı da durmayıp devam ediyorlar, çocuğunu bindirenler bile var , hatta 2 çocuğuyla binen gördüm araçların arasında kullanıyordu.
Daha fazla yorum görüntüle