Kuyumcu dükkanlarında yeni dönem başlıyor. Yıllardır rafları ve vitrinleri süsleyen 'Sahte altın' artık tezgahlardan kaldırılacak.

Artık sahte altınların kuyumcu tezgahlarından kaldırılacağını belirten Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Hüseyin Çavuşculu, “Hırsızları yanıltmaya yönelik kuyumcu dükkanlarının raflarını süsleyen sahte altınlar yasaklanıyor” dedi.

Değerli eşyalarını kuyumcuya emanet veren tüketicilerin tezgahlardaki sahte altınlara aldandıklarını belirtmesi üzerine kuyumcu dükkanlarına yapılan soygunlarda hırsızları yanıltmaya yönelik raflarda bulundurulan demo (sahte/imitasyon) altınlar artık kaldırılacak ve kuyumculardan yetki belgesi istenecek. Kuyumculuğu isteyen herkesin yapabildiğini ve bu konu hakkında bir yönetmeliğin olmadığını aktaran Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, “Hırsızları yanıltmaya yönelik kuyumcu dükkanlarının raflarını süsleyen sahte altınlar yasaklanıyor. Son zamanlarda bir kuyumcunun emanet bırakılan eşyalarla birlikte kaçması ile kuyumculardan hem yetki belgesi istenecek hem de sahte altınlar raflardan toplanacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • battal 01.11.2021 14:05
    yasaya da kuyumcu tedbiri koyun ki tam olsun. eli silahli cani içeri giriyor. kuyumcuyu vuruyor altınları da alıp gidiyor. bir defa kuyumcuyu koruyan kurşun geçirmez cam levhalar olmalı, tehlike anında kapılar anında kapanmalı ki caniler kaçamasın kuyumcuyada zarar vermesin. mal canın yongası ama can giderse malın ne önemi var. imitasyon altın olmuş olmamış çok önemli değil, yasalara tedbir koyun ki mecburi olsun. can ve mal güvenliği sağlasın. milyon para cazip geliyor.