Milli Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi SİPER’in atış testi gerçekleştirildi. Gelişmeyi, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir duyurdu.

SİPER Uzun Menzilli ve Çok Katmanlı Hava Savunma Füze Sistemi’nin geliştirme çalışmaları, yeni başarılarla devam ediyor. SİPER sistemi içerisinde yer alacak SİPER Füzesi, geçtiğimiz gün yeni bir atış testini daha başarıyla tamamladı. Böylelikle Uzun Menzilli Hava Savunma Füze Sistemi’nde kullanılacak SİPER Füzesi, ilk kez kamuoyuna gösterildi.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, “Uzun menzilli ve çok katmanlı milli hava savunma sistemimiz SİPER’in geliştirme çalışmalarında bir aşamayı daha başarıyla tamamladık. 2023 yılında envantere almayı planladığımız SİPER ile Gökvatanımıza karşı bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Başkan Demir tarafından SİPER Füzesi’nin test atışı esnasında yapılan açıklamalarda ise şu ifadelerde bulunuldu:

“Hava savunma sistemlerimizin yolculuğuna devam ediyoruz. Adım adım olan bu yolculukta, çeşitli kademelerdeki sistemlerimizi devreye koyduk ve şu anda daha ileri kademelere doğru olan yolculuğumuzda, SİPER’e doğru hedeflerimize yürüyoruz"

“5-6 ÇEŞİT HAVA SAVUNMA SİSTEMİMİZİN DEVREDE OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ”

SİPER yolculuğumuzun testlerinden birisini daha burada gerçekleştirdik. Giderek artan menzil ve irtifalarda testlerimiz devam ediyor. İnşallah bu arada çeşitli mesafelerde ürünler çıkmaya devam edecek. SİPER hedefimize eriştiğimiz gün de İnşallah ülkemizde 5-6 çeşit hava savunma sistemimizin devrede olduğunu göreceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorumlar 80 Yorum Var
  • Veli GÖĞEBAKAN 06.11.2021 22:08
    Allahım güç kuvvet versin
  • hıghlander 06.11.2021 22:06
    Ateş emri ile birlikte ateşleme butonuna basan da,basarken,itimadlı kalb ile; ''Bismillahi Allah-u Ekber'' desin.!...Not: tecrübe edilmiştir,eğri gideni düze çevirdiği.
  • Muhtar 06.11.2021 21:36
    yapanlardanallah razı olsun havayı siz kontrol edin karayı millete bırakın bumillet sil birmillet bunları yapanlarda bu milletin evlatları .
  • A.öZSOY 06.11.2021 20:23
    hainlere inat yola devam
  • Vatansevdalisi 06.11.2021 20:23
    Patates soğancılarin heykelcilerin otobüs yitenlerin gözüne gözüne sokun
Daha fazla yorum görüntüle