Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022 Yılı Bütçe Görüşmesi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yapıldı. Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyona Bakanlığın 2021 yılı faaliyetlerini ve 2022 yılı bütçe teklifini sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kapanış konuşmasında CHP’li ve HDP’li komisyon üyesi milletvekillerinin iddialarına yanıt verdi.

“Kanal İstanbul’u kime sordunuz?” diyen CHP’li komisyon üyelerine “Milletimize sorduk.” cevabını veren Murat Kurum, Kanal İstanbul’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milletin onayına sunulduğu ve millet tarafından onay verilen yüzyılın en büyük projesi olduğunu ifade ederek, “Kanal İstanbul, boğazımızın özgürlük projesidir. Yüzde 52’si yeşil alanlardan oluşan Türkiye’nin en çevreci şehircilik projesidir. Yapacağımız rezerv konutlarla İstanbul’u depreme hazırlayan büyük bir dönüşüm projesidir.” dedi.

Kanal İstanbul’da, 200 bilim insanının çalışmalarıyla Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı, en şeffaf ÇED sürecinin yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“ÇED Raporu’nu, 200 bilim insanımızın katkılarıyla hazırladık. Deniz araştırmaları yaptık. Dalga, taşkın, su kalitesi, yeraltı suyu, deprem ve tsunami modelleme çalışmalarını titizlikle yürüttük. ‘Kanal İstanbul çevresine 1,5 milyon nüfus gelecek’ yalanlarına hâlâ devam ediyorsunuz. Dışarıdan nüfus gelmesi söz konusu değildir. Ne yazık ki Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların tehdit dili kullandığına şahit oluyoruz. Müteahhitler, devlet kurumları, kurumların başındaki yöneticiler ve vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu millet tehditlere kulak asmaz, tehdit edenleri görür ve gereken cevabı verir. Yakmakla, yıkmakla, küfretmekle, tehdit etmekle muhalefet edilmez. Siz ‘yıkmak’ dersiniz, biz ‘yapmak’ deriz. Siz yıkarsınız, biz yaparız. Yakıp yıkanlar; yapmanın mutluluğunu, eserler kazandırmanın gururunu, milleti memnun etmenin ne demek olduğunu bilmezler.”

Kurum, “İki hafta önce başkentimize, sizin ‘gereksiz, millet istemiyor, fuzuli’ diye nitelendirdiğiniz millet bahçelerinin en büyüğünü kazandırdık. Ne oldu biliyor musunuz? 15 günde 1 milyonun üzerinde vatandaşımız çoluğunun çocuğunun elinden tuttu, yavrularımız ninelerinin dedelerinin elinden tuttu, millet bahçemizde gönlünce eğlendi. Milletimizin o mutluluğuna şahit olmalıydınız, biz şahit olduk.” şeklinde konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var