Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın TBMM Plan Bütçe Komisyonu 2022 Yılı Bütçe Görüşmesi sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı. “İzmir’i mağdur ettiniz” suçlamasında bulunan CHP’li Seyit Torun’a, “Gazi Mustafa Kemal’in ‘mağrur İzmir’ini 25 yılda ‘mağdur İzmir’ yapan sizsiniz. İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız?” diyerek tepki gösterdi.

Bakan Murat Kurum, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’a cevabını şu şekilde sürdürdü:

'SİYASİ HESAPLARLA İSTİSMAR ETTİNİZ'

“İzmir’de bir deprem oldu. Hepimiz İzmir’e koştuk. Güzel İzmir’imizde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için devletin tüm kurumlarıyla seferber olduk. Depremin merkezi Bayraklı’da gitmediğimiz sokak, ziyaret etmediğimiz ev kalmadı.

Sadece İzmir’de değil. Elazığ’da, Malatya’da, Giresun’da, Rize’de, Antalya’da, Muğla’da, Kastamonu’da, ülkemizin neresinde bir afet olduysa orada olduk. Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber oldu. Gelseydiniz görürdünüz. Gerçi bazıları geldi, baktı ama göremedi. Duydu ama algılayamadı. Türkiye’nin her yerinde, ateş düşmüş ocakta biz olduk. Yangında su olduk, ateşin üstüne aktık. Depremde enkaz alanlarında sabahladık. Şuna çok dikkat ettik: ‘Acı üzerinden siyaset yapmayalım. Bir olalım. Beraber olalım’ dedik. Ama biz ortak acılar üzerinden siyaset yapmaktan, polemik üretmekten kaçtıkça siz bu konuları siyasi hesaplarla istismar ettiniz.

Yorumlar 0 Yorum Var