MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Rum tarafı gasp siyasetini sürdürmek için ben tüm gelirleri elde ederim diyerek, haksız, hukuksuz, ahlaksız bir tutum ortaya koydu. KKTC'ye desteğimizi sürdüreceğiz.

Ahıska Türklerinin varlıklarını idame ettirmeleri bizim AK Parti olarak gayemizdir. Ahıska Türkleri milletimize gönülden bağlıdır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'nde yaptığı konuşma önümüzdeki dönemini vizyon belgesi olarak kayıtlara geçmiştir. 

LİBYA MESELESİ

Libya gündemini yakından takip ediyoruz, en son biliyorsunuz Paris'te bir Libya toplantısı yapıldı. Burada bizim her zaman altını çizdiğimiz bazı değerlendirmelerimiz olacak. Kuşkusuz Libya'da barışın sağlanması Libya halkının iradesiyle olmalıdır. Çeşitli ülkelerin vekalet savaşları veriliyor. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın davet edilmesi de yanlıştır. Bu zirvelerin kalitesinin düştüğünü görüyoruz. Zirvelerin ana temaları bu şekilde zehirleniyor. 

MACRON'A SERT TEPKİ

Libya gündemini yakından takip ediyoruz. Paris’te Libya toplantısı yapıldı. Libya’da barışın sağlanması Libya halkı tarafından olmalıdır. Zirveye Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni katılması yanlıştır. Yunanistan’ın katılması ne alakadır. Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır. Türkiye eğitim amacıyla oradadır. Yabancı asker statüsünde Türkiye'nin değerlendirmesi yanlıştır.

Cumhurbaşkanımız Afrika’ya gidiyor, Fransız yayın organlarına bakıyoruz, Erdoğan’ın orada ne işi var deniliyor. Rekabet üretmek yerine dayanışma üretmek daha sağ duyulu olacaktır.

Yorumlar 0 Yorum Var