Rus devlet savunma sanayii şirketi ROSTEC'in CEO'su Sergey Chemezov, Dubai Airshow'un oturumunda aralarında gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'nın yeniden geliştirmeye aldığı S-550 füze savunma sisteminin, herhangi bir hedefi engelleyebilecek genişletilmiş bir hedef tespit ve füze menziline sahip olacağını söyledi.

Chemezov açıklamasında, "Projemiz, herhangi bir hedefi yakalama kabiliyeti ile tespit menzilini ve füze menzilini artırmak için hiç durmayan ve uygulanmaya devam edecek bir çalışmadır. S-550 üzerindeki çalışmanın odak noktası da bu" dedi.

"S-400 VE S-500'ÜN ULAŞAMADIĞI HEDEFLERİ YOK EDECEK"

Rusya'nın S-500'ü temel alarak üzerinde çalıştığı yeni füze savunma sistemi S-550'nin, dünyanın kıtalararası balistik füzeleri etkili biçimde imha edebilen ilk mobil özel füze ve uzay savunma sistemi olacağını söyledi:

"Sistem, S-500 savunma sisteminin bir versiyonu olarak, füze ve uzay savunması görevleri için özel olacak biçimde geliştiriliyor. Çeşitli menzillerdeki balistik füzelere, özellikle de kıtalararası olanların savaş başlıklarına, aynı zamanda S-400 ve S-500'ün müdahale alanının dışında kalan uzay saldırı silahlarına, ABD'nin THAAD ve IIB SM-3 Block füzelerine sahip Aegis savunma sistemlerine müdahale etme becerisine sahip olacak."

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde ABD ile yapılan anlaşmalar kapsamında rafa kaldırılan S-550 isimli hava savunma sistemini tekrardan geliştirmeye başladıklarını duyurmuştu.

İlk S-550'nin 2025'ten önce teslim edilmesi hedefleniyor.

S-550'in donanımlarının geliştirildiği belirtilirken, sistemin hipersonik füzeye sahip bir mobil fırlatma rampası kullanacağı da kaydedildi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var