2004’ten bu yana ülkemizin "madalya hazinesi" Türkiye Tekvando Federasyonu'nun başkanlığını yürüten Prof. Dr. Metin Şahin Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Metin Şahin, Türkiye'nin dünya çapında yeni başarılara imza atmaya devam edeceğini belirterek "2024'te de sürprizlere açığız. Genç takımlardan gelen çok ciddi sporcularımız Olimpiyata hazırlanıyor onun için ben her zaman şunu söylüyorum; Bizi izlemeye devam edin. Türkiye Taekwondo Federasyonu Türkiye'nin gururu ve gururu olmaya devam edecek." dedi.

Haber7'den Gamze Türk'e konuşan Prof. Dr. Metin Şahin'in açıklamalarından satır başları;

Bosna Hersek'te 3 gündür devam eden Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nın bugün son günü. Bugüne kadarki neticelerde 2 Avrupa şampiyonluğu bir gümüş madalya 4 de brozla 7 madalyaya ulaştılar. İnşaAllah bugün yapılacak müsabakalarda madalya sayını artırırlar. 2 altın madalya bizim için gurur verici. Bunlar hepsi geleceğin olimpiyat adayları. 

Evet 6. kez seçildim. 2004'ten bugüne Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanlığı yapmaktayım. Ama aynı zamanda 200'ten bugüne gelen Avrupa Taekwondo Federasyonu asbaşkanlığım 2007'den sonra başladı. Bu seçimden önceki Eylül ayının 15'inde Avrupa Federasyonu'nun tekrar bir seçimi oldu. Orada tekrar asbaşkan olarak tekrar kazandım. 2025'e kadar Avrupa Taekwondo Federasyonu asbaşkanlığını kazandım. Ekim ayının ortalarında gene Dünya Taekwondo Federasyonu seçimi oldu. Pandemiden dolayı çoğu ertelenmişti, bu ay seçimmatik gibi oldu. Buradaki seçimde de Avrupa kıtasından seçilen ve en yüksek oyu alan bir kişi olarak girdim. Bu da benim için gurur verici. hem ülkemizi temsil ediyoruz hem Türk insanının gücünü sahaya yansıtıyoruz. İnşaAllah yeni dönemde projelerle ve sporcularımız artırarak çok güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. olimpiyat komitesine üye olan 210 ülkeyle rekabet ediyoruz şu anda. Öyle düşünmek lazım. Türkiye nerede? Önce bu soruyu sormamız lazım.
Türkiye Avrupa'da 1'de 2'de dünyada ilk 3'te 4'te hep gezen çok güçlü bir ülke. Son 6 olimpiyatta hep madalya alan bir gurur abidesi, Türkiye'nin madalya hazinesi bir Federasyon. 

Tabi bu kolay olmuyor. Güçlü ülkelerle yarıştığımız için her dönem daha iyi projelerle daha güçlü olma yolunda çalışmalar planlıyoruz. Yönetimimiz ekip arkadaşlarımız, kulüplerimiz, Türkiye'de bize paydaş olan bütün spor kulüplerimiz, bu işe gerçekten temsil edecek çocukların çıkması, bunların üzerinde dikkatli bir şekilde onların takip edilmesi; onların sağlıkları, sakatlıkları, başarıları, motivasyonları, psikolojileri bütün her şeyin ayarlanmasıyla, hani derler ya bir zeytinyağı fabrikası en kaliteli zeytinyağına ulaşmak için ne yaparsınız, çok ciddi zeytinleri seçersiniz, neticede çok kaliteli bir ürün ortaya çıkar. Bizim 81 vilayetten seçilen çocuklarımızın adaletli bir şekilde seçmelerden sonra ortaya çıkan güçlü sporcularımız da gördüğünüz gibi Tokyo'da 2 tane olimpikte madalya aldık 2 tane de Paralimpik'te aldık. Başarımızı Allah'ın izniyle devam ettirdik, devam da ettireceğiz. 

"HER AN BİR SÜRPRIZ İSİM ÇIKABİLİR"

Gençler olimpiyata nasıl hazırlanıyor? Potansiyel gördükleriniz var mı?

Çok güzel bir soru sordunuz, Hakikaten Turkiye Taekwondo Federasyonu sürpriz bir federasyondur. Dünyada biraz önce Servet Tazegül'den bahsettiniz. Çok harikuladae bir spor geçmişi ve başarısı olan bir sporcumuz ve Türkiye'nin dünyaya armağan ettiği, gerçekten seyretmesi müthiş güzellikte olan bir sporcumuz. Yeni neslin içinde de aynı şekilde gelenler var. Her an bir sürpriz isim çıkabilir. 2024'te de sürprizlere açığız. genç takımlardan gelen çok ciddi sporcularımız Olimpiyata hazırlanıyor onun için ben her zaman şunu söylüyorum; Bizi izlemeye devam edin. Türkiye Taekwondo Federasyonu Türkiye'nin gururu ve gururu olmaya devam edecek.

Amatör branşlarda boy gösteren sporcularımızın futbola gösterilen ilginiz kendilerine gösterilmemesi ile ilgili sitemlerini duyuyoruz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu konuda ülkelerin spor politikaları farklı. Mesela Japonya'da amatör sporlarla ilgili Futbola eğilim daha dengeli. Burada çocukların sitemini haklı buluyorum. Medyada bu konuda özellikle çocuklarımızı ön plana çıkartıcı, onların hikayelerini de yazarak tanıtımının yapılması  ülkedeki amatör sporların gelişmesine çok vesile olacağı inancındayım. 

Bu noktada TRT Spor Yıldız'ın devreye girmesi, ÜLKE TV'nin, Kanal7'nin, Haber7'nin orada amatör sporlara daha çok yer vermesini takdirle karşılıyorum. Gençlerin teşvik edilmesi noktasında en güzel desteği yayın organlarımız verecektir. 

Ülkemizdeki Tekvando tesislerimiz yeterli mi?

Taekwondo tesislerimizde çok fazla bir yeterliliğimiz yok ama bu dönem içinde inşaAllah bize verilen bir arsa hediye ettiler. Keçiören Belediye başkanımız Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a da burada çok teşekkür ediyorum. Ankara'nın merkeze yakın bir yerinde 12 dönüm bir arazi ayarlandı. Bakanlığımızın ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yardımlarıyla Dünya Taekwondo Federasyonu'nundan da onaylı uluslararası bir kamp eğitim merkezi yapacağız. 600 bin lisanlı sporcumuz var, Taekwondo lisans sayısında birinci sırada.  Bu olduğu zaman dünya çapında da daha çok başarıya imza atacağımızı düşünüyorum. 

KANAL7 MEDYA GRUBU'NU ZİYARET ETTİ

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Kanal7 Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Kanal 7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret sırasında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli hazır bulundu. 

Başkan Metin Şahin'le birlikte bulunan heyette Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi As Başkan Recep Temtek ve yönetim kurulu üyeleri Zülküf Türkoğlu, Murat Yılmazer ve Bekir Karaman yer aldı.

Yorumlar 0 Yorum Var