Başkan Erdoğan Sezai Karakoç'u partisinin grup toplantısında andı. Erdoğan, Karakoç'un "Mona Roza" ve "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirlerinden bölümler okuyarak partilileri Fatiha Suresi'ni okumaya davet etti. 

Erdoğan, Karakoç'u anarken, "Dün vefat eden mütefekkir, şair, yazar, mücadele insanı Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Diriliş Yolu davasında kendisini takip edenlerin, tüm insanlığın başı sağ olsun. Mehmet Akif'ten Necip Fazıl'a uzanan düşünce temsilcisi olan bu müstesna değerin vefatı hepimiz için önemli bir kayıptır. İnsanı; düşüncede hayat arayan, düşüncesi dirilmeden inancı dirilmeyecek, inancı dirilmeden sanatı dirilmeyecek bir varlık olarak görüyordu. Bizden önceki neslin ve bizim neslimizin olduğu gibi, bugünkü ve sonraki kuşakların alacak çok feyzi olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ÖNCE ŞİİRİNİ OKUDU SONRA FATİHA İSTEDİ

Erdoğan, şairin milyonların kalbine taht kuran "Mona Roza" ve "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirlerinden bir bölüm okudu. Cumhurbaşkanı, daha sonra rahmetle andığı yazar için partililerden birer Fatiha Suresi okumalarını istedi.

Grup toplantısında okunan Fatiha'lar, büyük Türk şairinin ruhuna hediye edildi.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Mustafa kotan 18.11.2021 22:39
    Rabbimin rahmeti bol merhameti eşsiz olandır, yüce Allah cc mekanını cennet eylesin inşallah
  • A.a 17.11.2021 23:12
    Allah rahmet eylesin şefaatlerine nail eylasin
  • Erturk 17.11.2021 21:58
    Mevla rahmetiyle muamele etsin inşallah
  • Ramazan 17.11.2021 21:55
    Rabimm ganingani rahmet eylesin. Mekanı cennet-i âli olsun.
  • Bayram 17.11.2021 18:37
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim Peygamber efendimize komşu eylesin inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle