CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin geçmişteki hataları nedeniyle helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ YANLIŞ OLDUĞUNU ÇOK KEZ DİLLENDİRDİM

Çıkışıyla ilgili Habertürk canlı yayınında kendisine yöneltilen, "28 Şubat süreci mağdurlarıyla, başörtüsü yüzünden dışlananlarla nasıl helalleşeceksiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü yasağının doğru olmadığını hayatımın her alanında dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız. Aynı tabloların yaşanmaması için gelecekte iyi bir vizyon belirlemeliyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, helalleşmenin kucaklaşma olduğunu ifade ederek, iktidara gelmeleri durumunda başörtülü bir isme bakanlık görevi vereceklerini vurguladı.

VEKİL OLDUĞU DÖNEMDE AYM'YE BAŞVURMUŞTU

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

Yorumlar 130 Yorum Var
  • Oruchreis 19.04.2022 08:08
    Bunlar millete göz göre göre bu kadar kolay nasıl yalan söylüyor Çok dindar bir insan sayılmam Ama her zaman özgürlük leri ve demokrasi yı gerçekten yaşatan sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın yanında oldum ve olacağım
  • Mustafa 18.04.2022 12:08
    Hala bu zavallının peşinden gidiyorsunuzya yazık size. Yokmu içinizde adam gibi birisi. Atatürk çıksında görsün partisinin halini.
  • Dombra 18.04.2022 09:59
    La bu şahıs Bukalemun gibi sürekli renk değiştiriyor. Tam bir fetöcü figüranı Allah chp seçmenine sabrı cemil ihsan etsin . Amin ecmain
  • Destan 18.04.2022 06:19
    Bu ölürse dik gömün,
  • Misafir 18.04.2022 02:17
    Ahmet
Daha fazla yorum görüntüle