Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor.

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtlıyor. Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizden önce nice hocalarımız bu görevi ifa ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşu 2 Mayıs 1920'de başlamıştır. 1924'e kadar 11 bakanlıktan biri olarak devam etmiş, sonra Diyanet İşleri Reisliği olmuştur. Bugün emanet bizim üzerimizde. İnşallah milletimize doğru dini bilgiyi ulaştırma ve hizmet noktasında elimizden gelen gayreti gösteririz.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünyada örneği yok. Başka ülkelerde farklı din anlayışındaki insanların camilerde kavga etmesi, camilere saldırması böyle bir teşkilatın olmamasından kaynaklanıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığında hizmet eden herkes kendisini peygamber varisi olarak tanımlar ve Peygamber Efendimiz nasıl ki Kur'an'la insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmaya çalıştıysa, insanları Allah'ın yoluna davet ettiyse, iyiliğin kötülüğe galebe ettiğine şahit ettiyse biz de o yolda çalışmaya gayret ediyoruz. 

Yorumlar 0 Yorum Var