Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.30'da başladı.

Son dakika haberi:Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı başladı. Toplantının ardından alınması muhtemel kararlarla ilgili açıklama gelecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VE EKONOMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadelede illerin son durumu, aşılamada gelinen sürece ilişkin bilgi verecek. Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise 1 haftalık ara tatilin ardından bugün başlayan yüz yüze eğitim olacak. Yapılan hazırlıklar ve önümüzdeki süreçte okullarda alınacak önlemlere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bilgilendirme yapacak. Toplantının bir diğer önemli gündem başlığı ise ekonomi olacak. Merkez Bankası 100 baz puan faiz indirimi ile döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, kurun piyasalara olan etkisinin minimum seviyeye düşürülebilmesi için atılacak adımlar kabine toplantısında ele alınacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KRİTİK

Gelecek ayın başında işçi ve işveren kesiminin 2022 yılı için zam pazarlığı yapacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde toplanacak son kabinede asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde arttırılması, işveren üzerindeki gelir vergisi yükünün azaltılması gibi alternatifli formüller üzerinde duruluyor.

Yorumlar 0 Yorum Var