İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye, terörle meşgul bir ülke olmaktan çıktı. PKK artık Türkiye’nin hafızasından silinmek üzeredir. Elebaşlarının bile ümitlerinin tükendiğini, batıya yaptıkları sitem dolu çağrılarda görüyoruz” dedi.

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri ile devam etti. Soylu milletvekillerine sunum yaptı.

Soylu, konuşmasına Trabzon Akçaabat’ta şehit olan polis memuru Yusuf Ceylan’ anarak başladı. Soylu, 40 yılda kurulan Avrupa Birliği’nin bugün 10 yıllık göç sorunu yüzünden dağılmayı konuştuğunu belirterek, “Almanya, sel afet bölgesine 3 ay boyunca neredeyse yaklaşamadı. Orman yangınları ABD ve Kanada’da aylarca sürdü. Dünya son 2 yılda, beklenmedik şekilde salgın, ekonomi, göç ve enerji kriziyle karşı karşıya kaldı. Görünen o ki, dünyaya liderlik etmeye çalışan batı, literatürdeki ifadesiyle ‘sanayi toplumundan risk toplumuna’ geçmiş; ürettiği küresel sorunlar, bumerang gibi kendisine dönmüştür. Eskiden BM, NATO gibi yapılar, ülkeler arasındaki küresel sorunlarda, küresel çözümler üretirdi. Şimdi bunu yapamıyor veya yapmıyorlar. Ülkeler küresel sorunlara karşı yalnız kalıyor ve ve sadece bu sorunlara direnen, tedbir alabilen ülkeler, bir şekilde ayakta kalabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Selo 22.11.2021 19:24
    Adamın dibi