AK Parti, 2023 seçim hazırlıkları kapsamında çalışmalarını yürütüyor. Bu doğrultuda sık sık anket yapan AK Parti, önümüzdeki ay yeni bir anket daha yaptıracak.

AK PARTİ'DEN YENİ ANKET FORMATI

Edinilen bilgilere göre AK Parti'nin, yaptıracağı ankette farklı bir metot kullanılacak. Yaklaşık 5 bin kişiye "hangi partiye oy vereceği" sorulacak anket çalışmasında, belirlenen adreslere gidilecek ancak anketör bunu gidince öğrenecek. Belirlenen evde ankete katılacak kişi, doğum günü o günün tarihine en yakın olan vatandaş olacak. Böylelikle, anket çalışmalarının rastgele yapılması sağlanmış olacak.

AK Parti kurmayları "Nereye gidileceğini ve kiminle görüşüleceğini biz parti olarak bilmeyeceğiz. Anketörün önüne bir adres listesi çıkacak. Nereye gideceğini aslında o da bilmeyecek. Gittiği evde de kiminle anket yapacağı rastgele olacak. Orada, o güne doğum tarihi en yakın olan 18 yaşından yukarı bir aile bireyiyle anket yapılacak. Evde yoksa da randevulaşacaklar" dedi.

AK Parti, söz konusu anketi birkaç hafta içerisinde tamamlamayı planlıyor.

EKONOMİK SORUNLARI MUHALEFET DEĞİL AK PARTİ ÇÖZER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "Çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız" talimatının ardından parti yönetiminden teşkilatlara kadar sahada vatandaşın nabzını tutan AK Parti, yaptırdığı anketlerle de beklentileri ve talepleri ölçüyor.

AK Parti'nin yakın zamanda yaptığı ankette 2 binin üzerinde katılımcıya, "Günlük hayatınızdaki en önemli sorun nedir?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60'ının, en şikayet ettiği konuların başında "işsizlik, gıda enflasyonu, fahiş fiyat artışı gibi ekonomik sıkıntılar" olduğu öğrenildi.

Aynı ankette, "Bu sorunu iktidar mı daha iyi çözebilir yoksa muhalefet mi?" sorusu da yöneltildi. Anketten, muhalefetin ekonomik sorunları çözemeyeceği sonucu çıktı. Ankete katılan vatandaşların büyük çoğunluğunun bu soruya yanıtı "iktidar" oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var