Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi için bulunduğu Türkmenistan’da terörle mücadele ve bölgesel konular üzerine açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan, "Bölgesel ve uluslararası iş birliği terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bölgemiz PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır.

KARDEŞ ÜLKELERE TARİHİ KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ÇAĞRISI

Kıbrıs meselesinde Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi çözümün anahtarıdır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin KKTC'nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum.

 AFGANİSTAN'DA SON DURUM

Ciddi bir insani ve ekonomik krizle karşı karşıya kalan Afganistan'da yeni bir yönetim anlayışının geliştirilmesi ortak temennimizdir. Tüm bölgeyi etkileyecek mülteci krizinin önlenmesi için ekonomik hareketliliğinin canlanması gerekiyor.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

Azerbaycan'ın bölgede refahın artması için attığı adımlar takdir edilmelidir. Türkiye olarak kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

YERLİ AŞI TURKOVAC MESAJI

Zirvemizin dayanışmamızın daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Şimdiye kadar aralarında 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım ulaştırdık. Yerli aşımız Turkovac için acil kullanım onayına kısa süre önce başvurduk."

Yorumlar 0 Yorum Var