Alman Deutsche Welle Türkiye üzerinden yaptığı algılara devam ediyor. Çerkesler üzerinden Türkiye'yi hedef alan DW Türkçe, yayımladığı haberde, Türkiye'de Çerkeslere karşı asimilasyon uygulandığını iddia etti.

DW Türkçe'de yayımlanan haberde, Türkiye'de Çerkeslere karşı asimilasyon uygulandığını iddia etti.

Türkiye'ye karşı başlattığı algı operasyonları ile gündemden düşmeyen Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, yeni bir operasyon girişiminde bulundu.

SKANDAL ASİMİLASYON İDDİASI

Deutsche Welle tarafından yayınlanan bir haberde Çerkeslerin Türkiye sınırları içinde asimilasyon politikalarına maruz kaldıkları iddia edildi.

"EN BÜYÜK ASİMİLASYON TÜRKİYE'DEDİR"

Çerkeslerin, dünyada 40'tan çok ülkede yaşadığı aktarılan haberde, "Dünyada en fazla Çerkes nüfusu Türkiye'dedir ve maalesef en büyük asimilasyon da Türkiye'dedir." denildi.

"ÇERKES DİLİ VE KÜLTÜRÜ YAKIN BİR GELECEKTE YOK OLACAK"

Öte yandan bahsi geçen haberde "Çerkesler kültürlerini kaybetmemek için uğraşıyor. Teşvik etmek lazım, yoksa yakın bir gelecekte Çerkes dili ve kültürü yakın bir gelecekte yok olacak." ifadelerine de yer verildi.

ALGI OPERASYONUNA TEPKİ YAĞDI

Alman Deutsche Welle'nin algı operasyonuna başta Türkiye'de yaşayan Çerkesler olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

ÇERKES FORUMU'NDAN SERT TEPKİ!

DW'nin algı operasyonu içeren haberine Çerkes Forumu'ndan sert tepki geldi. Yapılan paylaşımda, ''Tüm Kamuoyunun Dikkatine! Çerkes Forumu ve Türkiye'deki Çerkesler olarak Alman DW kanalının Türkiye aleyhine iddialarını asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli birlik ve beraberliği aleyhine tüm oluşumların karşısındayız. Biz Çerkesiz Bizden Hain Çıkmaz.'' ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Emene 30.11.2021 17:14
    Osmanlı hiçbir zaman asimile yoluna gitmemiştir, asimilasyonu uygulayan ülkeler kendilerine baksınlar.
  • IHTIYAR 29.11.2021 13:15
    Osmanlıya ne yapılıyorsa aynısı Türkiyeye yapılıyor!.