Son dakika gündem haberine göre İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yahudilerin Işık Bayramı'nı (Hanuka) kutlamak için Harem-i İbrahim Camisi'ne geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Yahudilerin Işık Bayramı'nı (Hanuka) kutlamak için Harem-i İbrahim Camisi'ne geldi. İsrail güçleri, Herzog'u protesto eden Filistinlilere saldırdı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne gelerek, Yahudilerin Işık Bayramı'nı (Hanuka) kutladı. Herzog, camide Hanuka'nın başlangıcı anlamına gelen şamdanı yakarken, Herzog'a Yahudi yerleşimciler ve bazı meclis üyeleri eşlik etti.

İsrail güçleri ise, öğle namazının ardından Herzog'un camiye gelmesini protesto eden Filistinlilere saldırdı. Çıkan olaylarda, en az 1 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirilirken, çok sayıda Filistinlinin ise darp edildiği aktarıldı.

Filistinli yetkililer dün yaptığı açıklamada, Herzog'un planladığı ziyareti bir provokasyon ve Harem-i İbrahim Camisi'nin kutsallığının açıkça ihlali olarak nitelendirmiş, söz konusu provokasyonun ardından yaşanacak şiddet olaylarından ise İsrail'in sorumlu olacağını belirtmişti.

(Muhammed Rabah/İHA)

Yorumlar 29 Yorum Var
  • ALİ KEMAL 29.11.2021 18:39
    allah beanızı verecek sizin türkler geliyor az kaldı
  • TurcoBEY 29.11.2021 17:03
    içim daraldı, açıp ezan-sela dinleyem!
  • Kadir 29.11.2021 16:50
    Allah'ın laneti zalimlerin üzerinde olsun
  • Omer 29.11.2021 16:41
    Allah belanizi versin
  • işte 29.11.2021 16:31
    Hz İbrahim bunların atası. Camiyi ikiye bölmüşler zaten. Kendi kısımlarında yapmışlardır.
Daha fazla yorum görüntüle