Rusya Savunma Bakanlığı, başkent Moskova'nın güneydoğusunda kalan, Ukrayna ve Belarus sınırlarına yakın noktadaki Kaluga bölgesine bağlı Kozelsk kentine Yars balistik füzesi yerleştirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kozelsk füze alanının 10 bin kilometre menzili bulunan Yars füze sistemiyle donatılan ilk alan olduğuna dikkat çekildi.

BALİSTİK FÜZE SİSTEMLERİ KURULDU

Belarus ile yapılan "Birlik Devletler" anlaşması kapsamında bölgede geçtiğimiz ay stratejik bombardıman uçaklarıyla uçuş gerçekleştiren Rus uçakları aynı zamanda Belarus-Polonya sınırında da uzun süreli uçuşlar yapmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçtiğimiz günlerde Rusya ile büyük bir savaşa girebileceklerini açıklamıştı. Rusya’nın sınıra füze yerleştirmesi Ukrayna'ya gözdağı olarak nitelendirildi.

DURDURULMASI İMKANSIZ

Rusya'nın Yars tipi 5. nesil kıtalararası balistik füze sistemi Rus Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı Sergey Karakaev, tarafından durdurulması imkansız olarak tanıtılmıştı.

Karakaev füze için "Bu füze, bilim ve teknolojideki en son başarıları temsil ediyor. Bu sistemde önemli ölçüde karmaşıklığa izin vermeyen yeni teknik çözümler kullandı. Çok detaya girmeden şunu söyleyebilirim, bu füzeye herhangi bir füze savunma sisteminin müdahale etmesi fiziksel olarak imkânsız hale geldi." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Eren 30.11.2021 08:56
    asıl tehlike çin !
  • NİYAZİ KARACA 30.11.2021 08:53
    Aslında Rusya/ABD savaşı, diğer ülkelere gözdağı.
  • Satamürt 30.11.2021 01:49
    Işte bizde şimdi bu halde olurduk. Osmanlı toprakları olsaydı.
  • Emir Timur 30.11.2021 00:32
    Oldukça hantal olan bu sistem, bir siha mam l mühimmatına bakar. Rusya kağıttan bir kaplan. Çok laf az icraat. El kadar çeçenistanda madara, Afganistana da mağlup oldu.. İşleri güçleri propaganda
  • Ferdi 29.11.2021 23:15
    Her devlet 100 yılda bir güncellenir.Bu değişimi Avrupa ve ülkemizde Ruslar yapacaklar , tabii ki en büyük ortağı Abd ile olacaktır.
Daha fazla yorum görüntüle