28 Şubat mağdurlarından Avukat Elif Uzunpınar o dönem yaşadıklarını anlattı. Başörtüsü yasaklarından dolayı çok zorlandıklarını belirten Uzunpınar, Okulu bitirebilmesi için son bir sınava girmesi gerektiğini, ama okula girişinin yasak olduğunu belirtirken duygusal anlar yaşadı.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Mantık 01.12.2021 17:19
    İnsanlık adına eleştirmen gerekirken; "hakkınızı yasal yollardan aramalıydınız" demişsiniz. Hangi mahkemeden bahsediyorsunuz. Bu zulme uğrayan birisinin o günlerde başvurabileceği bir mahkememi vardı? Bırakın mahkemeyi okumak için gittiği bir okula bile insan gibi giremeyen polis ve güvenlik görevlisi zoruyla çıkartılan bir öğrenci hangi mahkemeye başvurabilirdi ki? O yılları yaşamadınız ya da o baskı hiç hissetmediğiniz ne kadar belli oluyor.
  • ya2 01.12.2021 13:41
    m3hk 20 yılda hiç bir problemin çözülmediğinden bahsediyorsun. Çözülemeyen problemleri söyle bilelim. 20 yılda tek söyleyebildiğin doların yükselmesi. Mademki doları baz alıyorsun mademki akademisyensin bu ülkede dolarla maaş veren üniversitelerde var, dahası mademki akademisyensin daha iyi çalış yurt dışında dolarla eğitim ver. Seni tutan yok.
  • Oduncu 01.12.2021 13:40
    Bunları görüp de hala ben CHP liyim, ben solcuyum diyenleri ALLAH ıslah etsin. Islah olmuyorlarsa ALLAH belalarını versin. Böyle zulmü yahudi bile Filistinli ye yapmıyor.
  • ya1 01.12.2021 13:37
    m3hk Açmısın, açıktamısın, Allah gözünüzü doyursun. Bu ülke insanın karakteri de bu ne yazık ki, ikiniz de akademisyen olmanıza rağmen ben fakirleştim diyebilecek kadar düşen insan profili. Türk insanının biraz biti kanlandımı nankörlük etmeyi bir marifet sayar. Hangi Yasal yollardan bahsediyorsun, sizin gibi akademisyenim diyenlerin köşe başını tuttuğu, ikna odalarında kapalı diye baskıların yapıldığı hukuk içinde mi yasal yollara başvuracaklardı.
  • serkan deniz 01.12.2021 13:20
    Maalesef bazıları bu zulüm yıllarını çabuk unuttu
Daha fazla yorum görüntüle