Belek’te bir otelde düzenlenen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22. Taraflar Konferansının (COP22) üçüncü gününde Bakanlar Murat Kurum ve Mahmut Özer ile COP22 konferansına katılan taraf ülkelerin temsilcileri, Belek sahilinde bir araya geldi. Bakanlar Kurum ve Özer, konferansının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BAKAN KURUM: "HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI ŞART"

Tablonun, Akdeniz özelinde iklim değişikliğiyle mücadele tedbirlerinin geliştirilmesinin önemini ve aciliyetini gösterdiğini anlatan Kurum, "Sadece Türkiye'nin değil tüm ülkelerin maruz kaldığı bu krizlerin sorumlusu bellidir. Son 200 yılda özellikle gelişmiş ülkelerin, havayı, suyu, toprağı hoyratça kullanarak büyümeleri ve aşırı tüketim nedeniyle bu krizlerle karşı karşıyayız. Küresel adaletin yeniden tesis edilmesi için, herkesin ama en başta dünyamızın içine düştüğü bu iklim krizine neden olanların elini taşın altına acilen, ivedi bir şekilde koyması şarttır" dedi.

Bakan Kurum, burada alınacak her karar ve birlikte yürütülecek her çalışmanın, sadece 21 ülkenin değil 192 ülkede yaşanan sorunlara birer reçete olacağını dile getirerek, "Bu noktada Türkiye'de, bir Bölgesel Aktivite Merkezi'nin kurulmasının, özellikle Akdeniz Çanağı'nın geleceği için olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Biz buna talibiz. Bölgesel Aktivite Merkezi'nin kurulması için tüm dostlarımızın desteğini ve katkılarını bekliyoruz" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek