Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dünya genelinde tüm ekonomilerde bir sarsılma olduğunu belirten Aydın, ''Ülkemizde maalesef bu sıkıntıları yaşamaktadır. Bunun da vatandaşlarımız üzerinde ağır yükleri olmaktadır. Bu bağlamda bu yükü hafifletebilmek için iş verenler olarak elimizi taşın altına koymaya ve üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız.'' açıklamasında bulundu.

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Dünya genelinde yaşanılan salgın 2020 de tüm ekonomileri vurdu. 2021 yılına geldiğimizde tedarik zincirlerindeki aksamalar, küresel iklim değişikliği ve beraberinde getirmiş olduğu gıda temini sıkıntısı karmaşıklıklara yol açtı. Haliyle bizim gibi yıllardır yüksek faiz ve döviz kuru ile sınanan ekonomilerde bu olumsuz yansımalardan büyük zararlar görmektedir. Amacımız sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olmaktır. Bunun yolu da yatırım, üretim ve ihracattan geçmektedir. Bu ortamın da sağlanabilmesi için faiz ve yüksek kur baskısından kurtulmak gereklidir.

Türkiye ekonomisi bu konuda rotasını üreten, sürdürülebilir ekonomiye doğru kırmıştır. Sabredeceğiz ve sonunda doğru olanı elde edeceğiz. Bu süreçte enflasyon karşısında çalışanlarımız ciddi sıkıntılar yaşamakta idi. Özel sektör olarak zaten bu konularda beraber yürüdüğümüz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek adına tedbirlerimizi almıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklamış olduğu 4.253 TL’lik yeni asgari ücret bir nebze olsun çalışanlarımızı rahatlatmaya yönelik bir rakamdır.

Çok ciddi yeni adımların atıldığını gördük. Gelir ve damga vergisinin kaldırılması da işverenlerimizi korumaya yönelik olmuştur. Gerek çalışanlar için ve gerekse de işverenler için ciddi emek sarf edilmiş. İşverenler olarak asgari ile yetinmemeli çalışanlarımızı enflasyona karşı ezdirmeyecek ölçüde ücretlendirmeler yapmalıyız. Bu bağlamda yükü hafifletebilmek için işverenler olarak elimizi taşın altına koymaya ve üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız.

Yorumlar 0 Yorum Var