Kayseri'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "Sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Türkiye’nin daha büyük sıkıntılara girmeye tahammülü yok." dedi.

Merkez Bankası'nın politika faizlerini peş peşe 4 kararla yüzde 14'e kadar indirmesinin ardından döviz kurları yüksek oranda değerlenerek rekorlar kırdı.

Hükümet çözüm için kolları sıvarken bir öneri de muhalefetten geldi.

Kayseri'deki ziyaretlerinde bir araya geldiği iş insanlarına hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doların düşmesinin erken seçim kararından geçtiğini söyledi.

"BİR AN ÖNCE SANDIĞI GETİRSİNLER"

CHP Lideri, "Yapılması gereken, ülkeyi yönetenler ülkeyi seviyorsa bir an önce sandığı getirsinler. Sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Türkiye’nin daha büyük sıkıntılara girmeye tahammülü yok. Baskıyla, terörle Türkiye’nin, demokrasinin önünü kesmek doğru değildir." ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ: İNSANLAR ELEŞTİRİYOR AMA 'YAPARSA AK PARTI YAPACAK' DİYOR

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili, "Esnaf, işçi, memur zorluk içerisinde. Temel gıda maddelerinde yüksek fiyatlar var. Bunların hepsi inşallah en kısa sürede geride bırakacağız. İnsanlar eleştiriyor ama arkasından diyor ki 'Yaparsa yine AK Parti yapacak, bunları düzeltecekse yine Recep Tayyip Erdoğan ve hükumeti düzeltecek'" demişti.

BAHÇELİ: TÜRK EKONOMİSİ SERT KUŞATMA ALTINDA!

MHP lideri Devlet Bahçeli, TÜSİAD'ın hükümeti eleştiren açıklamalarına yönelik şu cevabı vermişti: Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla cari gelişmelerin izahı yapılamayacaktır.

Yorumlar 275 Yorum Var
  • Gül 07.01.2022 02:45
    Bazı insanlar zorla kendisine söylenmemesi gereken şeyi söyletirler buda yine seçim diyor başka bi sey demiyor doymadı kaybetmeye ama mide istiyor İşte Allah akılda fikirde vermesin sana.
  • Ümit 20.12.2021 12:48
    12 Eylül darbesi yapılana kadar anarşi terör varken darbeyle birlikte bıçak gibi kesilmişti. Bu ülkenin ordusu darbe yapmadan bu önlemleri devleti yönetenler ile birlikte başaramaz mıydı. Şimdi de sandık gelsin dolar düşer, dolar terörü biter diyorlar. Bu ekonominin zaten kötü olduğu algısını zaten çürütüyor. Demek ki o zamanın aktörleri şimdi tekrar başka bir kulvarda ekonomi ile darbe yapmaya kalkıyorlar. Yoksa bir seçimle kendilerince kötü olan ekonomi nasıl düzelecek. Büyük resmi görebilenlere selam olsun.
  • Tosun büyük 19.12.2021 19:59
    ne yani bu ülkeye abd li avrupalı dostlarınızla tuzak mı kurdunuz yine reis kazanırsa nolcak onuda söyle bilelim
  • vatandaş 19.12.2021 19:53
    2030 yılına kadar seçim olmasın.
  • Asım 19.12.2021 19:20
    İnadına seçimi biraz geciktirelim.
Daha fazla yorum görüntüle