Doç. Dr. Yüksel Okşak,  TRTHaber'de  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam yaptığı açıklama sonrası altın ve dövizdeki düşüşle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Okşak, daha önce uygulanacak olan ekonomik sistemin şeffaf ve açık bir şekilde ortaya konması gerektiğini açıkladığını belirterek " Dünya  artık 2+2'nin 4 etmediği bir döneme girdiğini söylemiştim. Türkiye'nin de artık kendisini refreş etmesi gereken bir süreci yaşıyor." dedi.

Okşak, doların daha da yükseleceği öngörüsü ile kamuoyunun sürekli gündeminde olan Prof. Özgür Demirtaş'ın döviz kurlarındaki ani düşüş sonrası sosyal medya hesabından yaptığı belgesel paylaşımına göndermede bulunarak " Geçen hafta söylediklerimiz yüzünden bizi eleştiri oklarının hedefine koyanlar, şimdi birbirlerine belgesel paylaşımı yapıyor" dedi. 

Doç. Dr. Okşak, döviz ve altında sert düşüşü getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile özellikle ihracat yapanlara ve parasını TL cinsinden yatıranlara verdiği güvencenin temellerini tek tek sıraladı. 

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • S.G 22.12.2021 15:41
    amerika ve uşaklarının doları varsa mazlum vemazlumların yanında yer alanların allahı vardır.ilmin, bilimin,sebeplerin tıkandığı yerde yaratıcı devreye girer.bu durumda anlamayanlar hayal kırıklığına uğrarlar .allah ülkemizi idare eden rtenaın yardımcısı olsun.
  • hasan kaya 22.12.2021 09:37
    Yabancı para birimlerinin değer kaybını TL cinsinden veren TRT altını ons cinsinden vererek spekülatörlerin yanında yer almıştır. Konıyorum.
  • Kahraman 21.12.2021 10:32
    Adam diye yazılır reis diye okunur bu bir gerçek gerçekler şaşmaz
  • BİZİM VATAN 21.12.2021 10:01
    Allah razı olsun reisimden ilk defa bu akşam rahat bir uyku uyudum niyemi biz nereye gidiyoruz böyle diyordum buna bir son verilsin artık Allahım dedim?.
  • selo 21.12.2021 09:28
    kılıçtaroğlunun çok özel gayretleri ile düşmüştür.
Daha fazla yorum görüntüle