Dacia, pazarlama stratejisini yeniden düşünmek için artırılmış gerçekliğe ve Snapchat'e dönüyor. Üretici, araçlarını sosyal ağda tanıtıyor ve bu format için özel olarak deneyimler tasarlıyor. Amaç: gelecekteki alıcıların bayiye gitmeden önce seçim yapmalarına yardımcı olmak. Dacia, bayilere artırılmış gerçeklik getirerek bu stratejiyi sürdürmeyi umuyor.

Renault grubunun düşük maliyetli markası Dacia , geleceğin reklam kanallarından biri olan Snapchat'te artırılmış gerçeklik yapıyor . Dacia'nın medya, veri ve dijital direktörü Olivier Suchard, 2020 sonunda Dacia'da yapılan büyük bir yeniden yapılanmanın ardından "doğal olarak gelen" bir ortaklığı çağrıştırıyor . Dacia'nın yeni pazarlama ekibi yılın başında doğdu ve yeni bir strateji belirlendi. Olivier Suchard, "dijital her alanda ilerlemek " hedefleri ile hayata geçirildiğini özetliyor ve Dacia'nın olmadığı kanallarda kendini konumlandırıyor.

SANDERO VE BAHAR SNAPCHAT'TE
Snapchat aracılığıyla fikir, kodlarına yanıt verebilmek için platforma özel bir mesaj tasarlamaktı. Strateji biter veya aynı mesaj farklı platformlarda yayınlanır. Bu düzeyde, Olivier Suchard , pazarlama stratejisinde "gerçek bir dönüm noktası" çağrıştırıyor . Dacia bu projeye iki ilk modelle başladı: yeni Sandero ve elektrikli aracı Dacia Spring. Snapchat'te ilk adımlarını atacak bir sonraki kişi mi? Gelecek yılın başında sunulması gereken Jogger olacak.

Snap'ta otomotiv, finansal hizmetler ve hükümet başkanı Raphaël Schwartz'a göre, artırılmış gerçeklik ikili bir soruna yanıt veriyor:"Bayi trafiğindeki düşüş ve araçların bayilere geç gelmesine neden olan bileşen krizi". Tedarik zinciri sorunları ne olursa olsun Snapchat'te. Lens oluşturulduktan sonra aracı görmek, farları yakmak ve hatta sürücü koltuğuna oturmak bile mümkün. Dacia Sandero için yaklaşım basitti: araç gece gündüz sunuldu, ışık imzasını görmek için farları yakmak ve içeri girmek mümkün oldu.

Bahar için ekipler daha eğlenceli bir yaklaşım benimsedi: Yüz kamerasını kendi fotoğrafınızı çekmek ve " Bahar geliyor " yazısıyla güneş gözlüklerini ortaya çıkarmak için kullanmak mümkündür ("Olivier Suchard, " Game of Thrones televizyon dizisinde kış geliyor . Snapchat'teki bu deneyimlerle "hedef, insanlar bayiye gelmeden önce dijital yolculuğu zenginleştirmek" diyor Olivier. sadece 1,7 araç test edildi.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK DENEYİMİNİ ZENGİNLEŞTİRİN
Bu çok eğitici yaklaşım zamanla zenginleştirilebilir. "Neden bayinin kartvizitlerine bir kod yazdırarak bu serideki tüm modelleri, hatta bu seride sergilenmeyenleri gösterebilsinler?" bayilik?", diye soruyor Olivier Suchard. Önümüzdeki yılın hedeflerinden biri de bu olacak: artırılmış gerçekliğin medya kampanyalarında kullanımını sürdürmek ve bunu bir satış aracı haline getirmek için bayilerde dönüşüme kadar gitmek. Uzun vadede bu, örneğin araçların tüm renkleri ve olası seçenekleriyle sunulmasını mümkün kılabilir.

Artırılmış gerçeklik kullanımının arttırılması, Snapchat'in teknik yeteneklerinin geliştirilmesiyle el ele gidecek. Raphaël Schwartz , şimdilik Lens'lerin 4 MB ile sınırlı olduğunu, ancak "bu teknik kapasite yakında iki katına çıkacak ve 5G'nin gelmesiyle on kat artacak, bu da 40 veya 50 MB'lık Lenslere sahip olmayı mümkün kılacak", diyor Raphaël Schwartz.

Bu artırılmış gerçeklik deneyimlerinin bir kitleye ulaştığının kanıtı: 2,7 milyon kişi Dacia Sandero'daki deneyimi kullandı. İki deneyle seans sayısındaki kümülatif rakam 17 milyondur. İzleyici tarafında Raphaël Schwartz, Médiamétrie rakamlarıyla tamamlıyor: Fransa'da her ay Snapchat'te 25 yaş ve üzeri 15 milyon kişi ve 35 yaş ve üzeri 10 milyon kişi bulunuyor. "Artırılmış gerçeklik norm haline geliyor, tüm araba reklamcıları başlıyor" diyor.

Olivier Suchard, "Dacia alıcılarının ortalama yaşı giderek gençleştiğinden" bu kanalın Dacia'nın izleyicileriyle konuşmasına olanak tanıdığına inanıyor.. Kesin olan bir şey var: BFM Business tarafından bildirilen Autoways rakamlarına göre Dacia, 2021'de Fransa'da en çok yeni otomobil satıcısı olacak . Üretici, ana şirketi Renault ve Peugeot'yu ilk kez yendi.

Yorumlar 0 Yorum Var