UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu namağlup bitiren Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ise bu sezon istenilen seviyede performans gösteremedi. Sarı-kırmızılı takımda idareciler ve teknik heyet, 12 Ocak'ta başlayacak olan ara transfer ve tescil dönemi için çalışmalarına hız verdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre; Sarı-kırmızılıların Gedson Fernandes'in transferi konusunda oyuncu ve kulübüyle el sıkıştı. İşte haberin detayları...

TRANSFERE AĞIRLIK VERİLDİ 

Galatasaray'da yönetim ve teknik heyetin raporu doğrultusunda transfer çalışmaları oldukça hızlandı. Sarı-kırmızılıların Ocak ayı transfer döneminde kadrosuna katacağı ilk isme ulaşıldı. Öte yandan tecrübeli futbolcuyla yapılacak anlaşmanın mali detayları da netlik kazandı.

GEDSON, G.SARAY'DA 

Galatasaray Kulübü, Fatih Terim'in ısrarla istediği Gedson Fernandes transferini dün tamamladı. Sarı-kırmızılılar eski futbolcusu Gedson Fernandes'in transferi konusunda Portekiz Ligi ekibi Benfica ile anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılıların Gedson Fernandes ve Benfica'ya ödeyeceği rakamlar da netleşti.

TERİM ISRARCI OLDU 

Sarı-kırmızılılarda sezon başından bu yana devam eden orta saha sıkıntısından dolayı Fatih Terim'in Gedson Fernandes transferini çok istediği belirtildi. Tecrübeli teknik adamın yönetimle görüştükten sonra bu transferin gerçekleştiği öğrenildi. Sarı-kırmızılılar dün yapılan son görüşmenin ardından Gedson Fernandes'i kadrosuna kattı.

1.5 YILLIĞINA KİRALANACAK 

Gedson Fernandes'in Galatasaray tarafından 1,5 yıllığına kiralık olarak kadroya dahil edileceği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncunun kiralık transferi için Benfica'ya ödeyeceği rakam da belli oldu.
 

1.5 MİLYON EURO ÖDENECEK

Galatasaray Kulübü; Gedson Fernandes'in kiralık olarak transfer edilmesi için Benfica'ya toplamda 1 milyon 500 bin euro kiralama bedeli ödeyecek. Öte yandan 22 yaşındaki tecrübeli orta sahanın Galatasaray'dan kazanacağı ücret de belli oldu.

YARIM SEZON İÇİN 900 BİN EURO 

Ocak ayında Galatasaray'a transfer olacak olan Gedson Fernandes'in sarı-kırmızılılardan sezon sonuna kadar 900 bin euro maaş alacağı öğrenildi. Portekizli orta sahanın 2022-2023 sezonunda kiralık olarak forma giyeceği dönem için de Galatasaray'dan 1 milyon 800 bin euro garanti ücret kazanacağı ifade edildi.

KONTENJAN PROBLEMİ 

Galatasaray'da Gedson Fernandes transferi tamamlanmasına rağmen yabancı kontenjanında yer açılması gerekiyor. Sarı-kırmızılılar tecrübeli futbolcuyu kadrosuna yazabilmek için en az bir yabancıyla yollarını ayırmak zorunda kalacak.

KİRALIK, BONSERVİS YA DA FESİH ÇÖZÜMÜ 

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferi sonrasında mevcut kadroda düşünülmeyen bir isimle yollarını kiralık, bonservis ya da sözleşme fesih işlemleriyle ayırması bekleniyor. Galatasaray'da 1 yabancıyla yolların ayrılması halinde Gedson Fernandes'in lisansı çıkartılabilecek.

4 MAÇTA FORMA GİYDİ 

Benfica'da sezon başından bu yana yaşadığı sakatlıklar ve kadro dışı bırakılmasıyla forma şansı bulmakta oldukça zorlanan Gedson Fernandes toplamda 4 mücadelede süre aldı. 22 yaşındaki orta saha bu müsabakalarda gol ya da asist katkısı sunamadı.

PİYASA DEĞERİ 8 MİLYON EURO 

Galatasaray'da forma giymek konusunda oldukça istekli olan Gedson Fernandes'in Benfica ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek. Portekizli oyuncunun güncel piyasa değeri 8 milyon euro olarak ifade ediliyor.

BENFICA ALTYAPISINDA YETİŞTİ 

Benfica altyapısında yetişen Gedson Fernandes yarım sezon Tottenham, yarım sezon da kiralık olarak Galatasaray'da forma giydi. Sarı-kırmızılı formayla 18 maçta süre alan 22 yaşındaki futbolcu 1 gol ve 3 asist üretti. Gedson Fernandes öte yandan 2 kez Portekiz A Milli Futbol Takımı'nda oynadı.

Yorumlar 0 Yorum Var